Tuesday, April 26, 2022

مغایر با اهداف ۲۰۳۰ یونسکو

ارومیه؛ گلاله مرادی پس از یک سال بازداشت موقت با قرار وثیقه آزاد شد۱۴۰۱-۰۲-۰۴ شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که امروز یکشنبه ۴ اردیبهشت، گلاله مرادی، شهروند کُرد اهل پیرانشهر پس از یک سال بازداشت موقت با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان آزاد شد. وی در تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال گذشته در اعتراض به تداوم بازداشت موقت و وضعیت بلاتکلیف خود در زندان به مدت دو روز دست به اعتصاب غذا زده بود. او در مدت بازداشت از حق دسترسی به وکیل محروم بوده است. گلاله مرادی در تاریخ ۲۸ فروردین ماه سال جاری به همراه دو فرزندش به نام‌های طاهر بزازی و متین بزاری، ۱۶ ساله توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در پیرانشهر بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد نظامی-امنیتی در ارومیه منتقل شدند. طاهر بزازی پس از ۱۰ روز و متین بزازی پس از یک ماه نگهداری در این بازداشتگاه امنیتی آزاد شدند. اما این شهروند کُرد به مدت ۴۵ روز به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کُرد و قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام عثمان حاجی‌حسینی تحت بازجویی قرار داشت. بازجویان امنیتی برای گرفتن اعترافات اجباری وی را تهدید کرده بودند که فرزندانش را مورد شکنجه قرار می‌دهند و وی نیز تحت فشار مجبور به انجام اعترافات اجباری شده بود. گلاله مرادی پس از انتقال به زندان ارومیه با نوشتن نامه‌ای به دادگاه انقلاب اسلامی پیرانشهر با اعلام این‌که اعترافات درج شده در پرونده‌اش تحت شکنجه و فشار صورت گرفته، کلیه اتهامات مطرح شده از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را رد کرد. او همچنین اخیرا در یک فایل صوتی از زندان به شکنجه‌های خود توسط ماموران امنیتی و فشار برای انجام اعتراف از طریق آزار فرزندانش در دوره بازجویی و وضعیت خود در زندان اشاره کرده بود.

نقض حقوق زنان در ایران و توسط جمهوری فاشیست اسلامی

خودکشی یک شهروند در سلماس 24.04.2022 ک.م.م.ک: یکشنبە ۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ خورشیدی، یک شهروند اهل روستای کاپیک سلماس باهویت مهتاب ایوری فرزند هارون اقدام بە خودکش کردە و بە زندگی خود پایان داد. بر اساس گزارش، مهتاب ایوری با حلق آویز کردن جان خود را از دست دادە است. لازم بە ذکر است کە، تا لحظە تهیە و نشر این خبر، از دلائل خودکشی این زن جوان اطلاعی در دست نمی باشد. باید اشارە کرد کە، در سال جاری میزان خودکشی شهروندان در کوردستان کە بیشتر آنان را زنان تشکیل میدهند افزایش یافتە، علت بیشتر خودکشی ها مشکلات خانوادگی ذکر شدەاست کە منشا این موضوع بە فڤر، بیکاری و سیستم مرد سالاری در حکومت جمهوری اسلامی ایران بر میگردد. م.ه

مغایر با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

نوسود؛ زخی شدن یک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت ایران 24.04.2022 ک.م.م.ک: شنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ خورشیدی، یک کولبر با هویت “احسان کرمی” اهل جوانرود (جوانرو) هدف شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت ایران قرار گرفت و به شدت مجروح شد. بر اساس گزارش، نیروهای مسلح حکومت ایران بدون هشدار قبلی به سوی دسته‌ای از کولبران آتش گشوده و در نتیجه این تیراندازی نامبرده از ناحیه دست به شدت زخمی شد. شایان ذکر است که، کولبر نامبرده به منظور مداوای پزشکی به بیمارستان منتقل شد. تا لحظه تنظیم این خبر هیچ اطلاعی از وضعیت جسمی نامبرده در دست نیست.

Thursday, April 21, 2022

مغایر با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر ماده ۲۲ و ۲۳

مرگ یک کولبر در ارتفاعات اشنویه 21.04.2022 ک.م.م.ک: براساس گزارش‌های رسیده به جمعیت حقوق بشر کوردستان، پنجشنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خورشیدی، در مناطق مرزی اشنویه (شنۆ)، یک کولبر پس از تعقیب و گریز توسط نیروهای نظامی ایران، دچار ایست قلبی شد و جانش را از دست داد. در این گزارش،هویت کولبر جانباخته “افشار دربانی” اهل روستای “هق” از توابع شهرستان اشنویه (شنۆ)، متاهل و پدر یک فرزند اعلام شده است. لازم به ذکر است، پیکر کولبر جانباخته جهت تکمیل تحقیقات به پزشکی قانونی شهرستان نقده انتقال داده شده است. شایان ذکر است، در شرق کوردستان، مردم مناطق مرزی به دلیل فقدان فرصت‌های شغلی به کولبری روی می‌اورند و سالانه ده‌ها تن در اثر خطرات طبیعی یا شلیک نیروهای نظامی حکومت ایران کشته و یا زخمی می‌شوند.

حبس و بازداشت غیر قانونی شهروندان توسط جمهوری اسلامی

آزادی یک شهروند با تودیع وثیقه از زندان 21.04.2022 ک.م.م.ک: پنج شنبه ۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ خورشیدی ؛ یک شهروند به نام «آرش منبری» فرزند « حسین» و از اهالی روستایی نیر از توابع شهرستان سنندج(سنه), به صورت موقت و با تودیع وثیقه ۸۰۰میلونی, تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد. شایان ذکر است که، ‌‌‌آرش منبری در تاریخ ۲۳ آبان ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی حکومت ایران در منزل خود به همراه چند شهروند دیگر, به نام های « زانیار منبری»؛ «سیوان منبری» و«میلاد منبری» بعد از تفتیش در خانه مورد ضرب شتم قرارگرفته و به یکی از بازداشتگاهی حکومت ایران در شهر سنندج منتقل شدن. بر اساس گزارشات رسیده؛ آرش منبری مدتی بعد با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات حکومت ایران در شهر سنندج, به زندان منتقل و طی مدت بازداشت از “دسترسی به وکیل” و “ملاقات با خانواده” محروم بوده است.

Tuesday, April 19, 2022

مغایر با هدف ۱۶ سند ۲۰۳۰ یونسکو

نوسود؛ زخمی شدن چندین کولبر با شلیک نیروهای نظامی ایران 18.04.2022 ک.م.م.ک: براساس گزارش‌های رسیده به جمعیت حقوق بشر کوردستان، یکشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ خورشیدی، نیروهای نظامی ایران در ارتفاعات مرزی شهرستان نوسود گروهی از کولبران را هدف شلیک مستقیم گلوله قرار دادند و تعدادی کولبر زخمی کردند. براساس این گزارش، هویت ۶ تن از کولبران زخمی «مبین » ، « سعدالله »، « ساسان » ، « مهدی » ، « عثمان » و حسیب عزیزی اهل جوانرود اعلام شده است. براساس گفته شاهدان عینی، کولبران زخمی از ناحیه پشت، دست و سر و گردن مورد اصابت ساچمه قرار گرفته‌اند و وضعیت تندرستی شماری از آنان وخیم اعلام کرده‌اند.

آرش نوری جان خود را از دست داد

آرش نوری که صبح امروز سه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱شمسی، در پی شلیک مستقیم نیروهای نظامی ایران در مناطق مرزی نوسود زخمی شده بود، در اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. آرش نوری، اهل جوانرود که در نتیجه شلیک گلوله نیروهای نظامی از ناحیه سر زخم
ی شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان طالقانی کرماشان جان خود را از دست داد. آرش نوری، فرزند بهرام اهل روستای کلاش نهین ساکن شهرستان جوانرود می‌باشد. جمعیت حقوق بشر کوردستان امروز در خبری مصدومیت ایشان را اعلام کرده بود. نیروهای مرزبانی ایران به شکل عمد این کولبر را هدف شلیک مستقیم قرار داده بودند.

Tuesday, April 12, 2022

حبس تبعید و توقیف غیر قانونی ممنوع

اشنویه؛ بازداشت شش شهروند کُرد توسط نیروهای امنیتی به دلیل شرکت در مراسم مردمی نوروز23 فروردین, 1401 شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که روز گذشته ۲۱ فروردین ماه، ۶ شهروند اهل اشنویه به نام‌های سامان رسول‌زاده، صنعان رسول‌زاده، اشکان شکاک، رضا اسلام‌دوست، سینا قادرزاده و دیاکو خلیلی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند. گفته می‌شود نیروهای امنیتی با یورش به منزل این شهروندان بدون ارائه حکم قضایی اقدام به بازداشت آنها کرده‌اند. این شهروندان پیشتر در تاریخ ۱۰ فروردین ماه به دلیل شرکت در مراسم مردمی نوروز اشنویه به ستاد خبری اداره اطلاعات احضار و برای چندین ساعت مورد بازجویی قرار گرفته بودند. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای ممانعت از برگزاری مراسم مردمی نوروز در شهرها و روستاهای مختلف کردستان از اوایل اسفند ماه سال گذشته اقدام به احضار و تهدید ده‌ها تن از برگزارکنندگان کردند. همچنین در چند هفته گذشته دست‌کم ۲۰ فعال کُرد در شهرهای سنندج و پیرانشهر به دلیل شرکت در مراسم مردمی نوروز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

شکنجه در بازداشتگاه جمهوری اسلامی و نقض حقوق بشر

تهران؛ مرگ یک شهروند کُرد “در اثر شکنجه” در بازداشتگاه نیروی انتظامی24 فروردین, 1401 یک شهروند کُرد به نام میلاد جعفری، ۲۵ ساله، اهل کرمانشاه و ساکن تهران که در تاریخ ۱۸ فروردین ماه به اتهام مرتبط با “مواد مخدر” در تهران توسط نیروهای انتظامی بازداشت شده بود، در یکی از بازداشتگاه‌های این نهاد نظامی به طرز مشکوکی جان باخته است. خانواده این فرد دلیل مرگ وی را شکنجه اعلام می‌کنند. یکی از نزدیکان این شهروند کُرد در گفت‌وگو با شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرد: «میلاد جعفری روز ۱۸ فروردین به همراه یکی از دوستانش به نام امید در سه‌راه افسریه تهران با توسط ماموران پلیس آگاهی به صورت خشونت‌آمیز بازداشت شد. با گذشت چند روز و پس از پیگیری‌های مکرر خانواده، از پزشکی قانونی کهریزک تهران با خانواده تماس گرفتند و خواستند برای تحویل جسد به آنجا مراجعه کنند.» به گفته این منبع، پس از مراجعه خانواده به پزشکی قانونی کهریزک عکس‌های جسد میلاد جعفری به پدرش نشان داده شد و در خصوص علت مرگ وی دلایل مختلفی همچون “خودکشی” و “سقوط از ارتفاع” هنگام بازداشت را اعلام کردند. این در حالی است که آثار کبودی روی بدن و آثار خونریزی روی صورت در عکس‌ها مشهود بوده است. همچنین به خانواده این شهروند گفته شده است که جسد در تاریخ ۱۹ فروردین به پزشکی قانونی کهریزک انتقال داده شده است. اما نیروهای انتظامی تاریخ مرگ این شهروند را ۲۲ فروردین اعلام کرده‌ است. خانواده میلاد جعفری به دلیل روشن نبودن دلیل مرگ فرزند‌شان از تحویل جسد تا انجام کالبدشکافی خودداری کرده‌اند.

حبس غیر قانونی فعالان سیاسی توسط رژیم فاشیست اسلامی

انتقال کیومرث لطیفی از زندان به بازداشتگاه اداره اطلاعات۱۴۰۱-۰۱-۲۲ شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که روز گذشته ۲۱ فروردین، کیومرث لطیفی، فعال مدنی کُرد از زندان مرکزی سنندج به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر انتقال یافته است. در تاریخ ۲۶ بهمن ماه سال گذشته نیروهای امنیتی با یورش به منزل خانوادگی این فعال مدنی در شهر سنندج، وی را بازداشت و بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل کردند. گفته می‌شود بازداشت وی با ضرب و شتم همراه بوده است. همزمان منزل آرزو لطیفی، خواهر این فعال مدنی نیز از سوی نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و او به دلیل فشارهای روحی ناشی از یورش نیروهای امنیتی بیهوش و به بیمارستان منتقل شده بود. این فعال مدنی در تاریخ ۲۵ اسفند ماه با قرار بازداشت موقت به قرنطینه زندان مرکزی سنندج منتقل شد. کیومرث لطیفی، فعال مدنی و از اعضای سابق انجمن مولوی در شهر سنندج بوده و در زمینه آموزش زبان کُردی فعالیت داشته است. وی پیشتر نیز در سال ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

سرکوب قوم کورد توسط رژیم دیکتاتوری اسلامی ایران

احضار، بازداشت و بازجویی سه شهروند از سوی نهادهای امنیتی 12.04.2022 ک.م.م.ک: دوشنبه‌ ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ خورشیدی سه شهروند با نام‌های احمد پیغامی، هادی حسین‌زاده و محمد آذرخش اهل نالوس به اداره اطلاعات ایران در اشنویه(شنو) احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. لازم به یادآوری است، این سه شهروند از طریق تماس تلفنی به دلیل شرکت در مراسمات جشن نوروزی احضار شده بودند. بر اساس این گزارش این شهروندان پس از چند ساعت بازداشت و بازجویی با تودیع قرار وثیقه به شیوه موقت آزاد شدند. طی روزهای اخیر دهها شهروند به دلیل پیشوازی و شرکت در مراسمات نوروز توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده‌اند که از وضعیت چندین نفر اطلاعی در دست نیست.

اسیب به در امد زایی مردم و عدم کنترل درست واحد های صنفی

پلمپ هفت واحد صنفی در استان ایلام 12.04.2022 ک.م.م.ک: سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ خورشیدی، طی روزهای گذشته پلیس امنیت حکومت ایران در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام ۷ واحد صنفی دیگر را به دلیل سرو غذا پلمپ کردند. لازم به یادآوری است که، در روزهای آغازین ماه رمضان ۴۶ واحد پلمپ و ۸ شهروند بازداشت و ۴۵۹ متصدی واحدهای صنفی از سوی دستگاه قضایی و امنیتی ایران تذکر دریافت کرده بودند. شایان ذکر است، در قوانین جمهوری اسلامی غذا خوردن در ماه رمضان صراحتا جرم‌انگاری نشده است، اما ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی تظاهر به عمل حرام را جرم دانسته و هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی تظاهر به این عمل نماید به ۱۰ تا ۲ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌گردد.

Monday, April 11, 2022

جمهوری فاشیست اسلامی ایران

عبدالواحد عباسی‌زاده به سه ماه حبس تعزیری محکوم شد
عبدالواحد عباسی‌زاده، ٣٥ ساله و فرزند عثمان از سوی دادگاه انقلاب ایران در شهرستان بانه به ریاست قاضی “اکبر میرزایی” به سه ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه ایران این شهروند را به اتهام “تبلیغ به نفع یکی از احزاب کوردستانی اپوزیسیون حکومت ایران” به سه ماه حبس تعزیری محکوم کرده و این حکم روز سه‌شنبه شانزدهم فروردین‌ماه رسماً به وی ابلاغ شده است. لازم به ذکر است که، جلسه محاکمه عبدالواحد عباسی زاده، سه‌شنبه بیست و چهارم اسفندماه سال گذشته در دادگاه انقلاب ایران در شهرستان بانه برگزار شده بود. بر اساس حکم صادره، دو ماه از مجازات حبس این شهروند به مدت سه سال تعلیق شده است. عبدالواحد عباسی‌زاده اهل روستای “کوپیچ سفلی” از توابع بانه روز شنبه یکم آذرماه ١٣٩٩ بدون ارائه حکم قضایی از سوی نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده بود. ج.ع

مغایر با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر حق حیات برای همه

صدور حکم اعدام در ملا عام برای یک شهروند در خرم آباد 10.04.2022 ک.م.م.ک: بر اساس گزارش رسیده، یک شهروند محبوس در زندان حکومت ایران در خرم آباد از توابع لرستان به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی توسط مراجع قضایی حکومت ایران به اعدام در ملا عام محکوم شده است. لازم به ذکر است که، این زندانی به اتهام این که در آذر ماه ۱۴۰۰ خورشیدی در جریان درگیری یکی از ماموران نیروی انتظامی حکومت ایران در لرستان با هویت “رحمان پوردهقان” را به قتل رسانده است به اعدام در ملا عام محکوم شده است. شایان ذکر است که، تا لحظه انتشار این خبر هویت این شهروند توسط هیچ رسانه و ارگان قضایی فاش نشده است .

Sunday, April 10, 2022

زندانی کردن فعالان سیاسی توسط رژیم دیکتاتوری ایران

گزارشی از آخرین وضعیت محمدحسین افشین پور در زندان اوین خبرگزاری هرانا – محمدحسین افشین پور، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و به ۵ سال زندان قابل اجرا محکوم شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدحسین افشین پور، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در اندرزگاه ۸، زندان اوین سپری میکند. آقای افشین پور در تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. در بهمن ماه ۹۹ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات “اهانت به مقدسات اسلام، ترغیب و تشویق افراد به خشونت در فضای مجازی و اهانت به بنیانگذار و رهبری” محاکمه و پس از ادغام پرونده ها ۵ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است. او پیشتر در پرونده دیگری از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با معاند برانداز چپ مارکسیستی” محکوم شده بود. محمدحسین افشین پور پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی نخستین بار در تاریخ ۱ مهرماه ۱۳۸۸ توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه شیراز بازداشت و پس از محاکمه، مدت ۴ سال و ۱۰ روز را در زندان عادل آباد شیراز سپری کرد. او مجددا در سال ۹۵ بازداشت و به مدت ۲ سال در زندان نگهداری شد.

بی خبری از سرنوشت شخروندان کورد بازداشت شده

بی خبری از سرنوشت پنج شهروند با گذشت پنج ماه 10.04
شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ خورشیدی، پنج شهروند با نام‌های رفیق پزشکی، بهزاد پزشکی، کریم پزشکی، سعید رشیدی و جمال مروتی اهل بانه کماکان در زندان ایران در سنندج(سنه) در بلاتکلیفی بسر می برند. لازم به یادآوری است که، این پنج شهروند در تاریخ ۲۰ آبان‌ سال ۱۴۰۰ بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت و در تاریخ ۲۵ بهمن سال گذشته در پی اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات ایران در سنندج (سنه) به زندان ایران در آن شهر شهر منتقل شده بودند. شایان ذکر است که، بازداشت این شهروندان با ضرب و شتم همراه بوده و نیروهای امنیتی ایران ضمن تفتیش منازل، شماری از وسایل شخصی آنها از جمله لپ تاپ، دوربین عکاسی، گوشی تلفن همراه و تعدادی کتاب را ضبط کرده و با خود برده بودند. بر اساس گزارش، اداره‌ اطلاعات ایران با آزادی موقت این پنج شهروند با وثیقه مخالفت کرده است. تا لحظه انتشار این خبر از اتهامات مطروحه علیه آنان اطلاعی در دست نیست.

دستگیری پنج شهروند لر

بازداشت پنج شهروند و پلمپ دهها واحد صنفی در استان لورستان 10.04.2022 ک.م.م.ک: براساس گزارش‌های رسیده به جمعیت حقوق بشر کوردستان، طی روزهای اخیر، پلیس امنیت حکومت ایران در استان لورستان ۳۲ واحد صنفی دیگر را به دلیل سرو غذا پلمپ کردند. همچنین ۵ شهروند را در لورستان به دلیل آنچه روزه خواری نامیده می‌شود را بازداشت کرده‌اند. در همین رابطه به ۲۳۵ متصدی واحد صنفی تذکر داده شده است. شایان ذکر است که، در روزهای آغازین ماه رمضان ۱۴ واحد پلمپ و ۳ شهر بازداشت و ۱۲۴ متصدی واحدهای صنفی از سوی دستگاه قضایی و امنیتی ایران تذکر دریافت کرده بودند. لازم به ذکر است، در قوانین جمهوری اسلامی غذا خوردن در ماه رمضان صراحتا جرم‌انگاری نشده است، اما ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی تظاهر به عمل حرام را جرم دانسته و هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی تظاهر به این عمل نماید به ۱۰ تا ۲ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌گردد.

Saturday, April 9, 2022

رژیم دیکتاتوری و فاسد جمهوری اسلامی

آزادی محمد سلیمی از بازداشتگاه های امنیتی ایران 09.04.2022 ک.م.م.ک: چهارشنبه‌ ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ خورشیدی یک شهروند با “محمد سلیمی” اهل‌ شهرستان سقز با تودیع قرار وثیقه به شیوه موقت تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاهای امنیتی ایران در شهر سنندج(سنه) آزاد شد. لازم به یادآوری است که, این شهروند در تاریخ ۱۹ بهمن سال ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی ایران بدون ارائه حکم قضای بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ایران در سنندج(سنه) منتقل شده بود. شایان ذکر است که, نامبرده طی مدت بازداشت از دسترسی به “وکیل و ملاقات با خانواده” محروم بوده است. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و از اتهامات مطروحه علیه‌ محمد سلیمی اطلاعی در دست نیست.

مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر عدم توقیف حبس و تبعید قانونی

آزادی دو شهروند با وثیقه سنگین 09.04.2022 ک.م.م.ک: پنجشنبه 18 فروردین 1401 خورشیدی، سامان میرکی 36 ساله فعال اجتماعی و محیط‌زیست شهر سنندج(سنه) با وثیقه های سنگین 600 میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی به شیوه موقت از بازداشتگاهای امنیتی ایران آزاد شد. در گزارش دیگری روز سه‌شنبه 16 فروردین‌ ایوب حدیثی عضو انجمن حامیان محیط زیست پیرانشهر (پیرانشار) پس از 67 روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی به شیوه موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان ایران در نغده آزاد شد. سامان میرکی در تاریخ 3 فروردین پس از احضار به اداره اطلاعات ایران بازداشت شده بود. ایوب حدیثی در تاریخ 9 بهمن‌ 1400 بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده بود. لازم به یادآوری است که، این دو شهروند طی مدت بازداشت از دسترسی به “وکیل و ملاقات با خانواده” محروم بودند. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و از اتهامات مطروحه علیه‌ انها اطلاعی در دست نیست.

Thursday, April 7, 2022

عدم مدیریت مدیران نا لایق جمهوری اسلامی

احداث جاده‌ای که دو منطقه حفاظت شده را نابود می‌کند در انتظار مجوز محیط زیست
پایگاه خبری دیده‌بان محیط زیست ایران (IEW): اداره کل راه‌وشهرسازی استان خراسان جنوبی قصد دارد جاده‌ای چهاربانده را احداث نماید. این محور که بشرویه را به بجستان متصل می‌نماید از قلب منطقه حفاظت شده مظفری و منطقه حفاظت شده افتخاری عبور می‌کند. احداث این محور پیش‌تر نیز مطرح بوده اما مشکلات مالی همواره مانع از اجرای آن شده است. در سال جاری سرمایه‌گذاری از بخش خصوصی برای احداث این جاده اعلام آمادگی نموده و این موضوع مجددا و این‌بار به‌صورت جدی در دستور کار اداره راه قرار گرفته است. عبور این جاده از میان مناطق حفاظت شده مظفری و افتخاری، این دو زیستگاه ارزشمند را به‌طور کامل از بین خواهد برد. همانطور که اداره کل راه‌وشهرسازی استان خراسان جنوبی نیز در پرتال خود اعلام کرده است، مطالعات احداث این جاده تکمیل و اجرای آن در کارگروه استانی به تصویب رسیده و تنها در انتظار اخذ تاییده محیط زیست و پدافند غیرعامل می‌باشد. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان محیط زیست ضمن تایید تصمیم مسئولان اداره راه استان برای احداث جاده‌ی مذکور در این رابطه گفت: به‌دلیل اینکه با احداث این محور، مسافت سفر و ترانزیت از جنوب کشور به خراسان رضوی و نهایتا مشهد بسیار کوتاه‌تر می‌شود مسئولان استان، برخی نمایندگان مجلس و مردم بومی برخی از شهرستان‌ها که در نزدیکی جاده قرار می‌گیرند بر احداث این محور اصرار دارند اما با توجه به اینکه احداث این جاده دو منطقه حفاظت شده را قطع و تخریب می‌کند بعید است که سازمان با احداث این جاده موافقت و برای آن مجوز صادر کند. حسن اکبری افزود: در این رابطه نامه‌ای به دفتر امور زیستگاه‌ها در سازمان ارسال شده است تا این دفتر تخصصی در این رابطه اظهار نظر نماید. مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه به خبرنگار دیده‌بان محیط زیست ایران گفت: در این زمینه با مدیر کل خراسان جنوبی تلفنی صحبت کرده‌ایم اما هنوز نامه‌ای در این رابطه به این دفتر نرسیده است. اقتدار اظهار داشت: در مورد احداث این محور قطعا فشار استانداران، نمایندگان و سرمایه‌گذاران زیاد خواهد بود اما با توجه به اینکه محور پیشنهادی دو منطقه حفاظت شده را قطع می‌کند قطعا با احداث آن مخالفت خواهیم کرد.

حکومت فاشیست جمهوری اسلامی ایران

هه‌نگاو: پنج شهروند اهل شهرهای سقز، مهاباد و پیرانشهر که سه نفر از آنها زیر ۱۸ سال هستند توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر بازداشت شدند. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یک‌شنبه ۱۴ فروردین ١٤٠١ (۳ آوریل ۲۰۲۲)، نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر دست‌کم ۵ شهروند به نام‌های پریسا سپاهی ۱۷ ساله و کویار الیاسی ۱۸ ساله اهل مهاباد، عرفان زلفی‌نیا ۱۸ ساله اهل سقز و یوسف حشرتی ۲۲ ساله و منصور کانی‌رشی ۳۲ ساله اهل پیرانشهر را بازداشت کرده‌اند. به گفته یک منبع مطلع، این پنج شهروند در منزلی واقع در روستای "کارخانه قند" پیرانشهر بازداشت و سپس به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شده‌اند. تا زمان انتشار این خبر هیچ اطلاعی از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این پنج شهروند و همچنین سرنوشت آنها در دسترس نیست.

مغایر با ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر

دستکم ۲۱ زندانی به اعدام محکوم شده و در خطر اعدام قرار دارند 06.04.2022 ک.م.م.ک: طبق اطلاعات جمع آوری شده جمعیت حقوق بشر کوردستان و کانون حقوق بشری حقوق بشری نه به زندان- نه به اعدام، هم اکنون دستکم ۲۱ زندانی سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی ایران محبوس هستند و به اعدام محکوم شده‌اند. طبق داده‌های این سازمان حقوق بشری اسامی این زندانیان به شرح ذیل اعلام می گردد: 🔴 زندان گوهردشت و رجایی شهر (۱۴ زندانی سیاسی و عقیدتی) ۱- انور خضری، اهل مهاباد، در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۸ توسط مأموران امنیتی ایران بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ایران در شهر اورميه منتقل شد. ۲-کامران شیخه متولد ۱۳۶۳ و اهل مهاباد مهاباد، دارای تحصیلات دیپلم و مجرد می‌باشد. وی همراه با ۶ تن از شهروندان اهل سنت در سال ۸۸ بازداشت شد. ۳- فرهاد سلیمی متولد ۱۳۵۷ اهل سقز در تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات ایران بازداشت شد. ۴- قاسم آبسته متولد ۱۳۵۸ اهل مهاباد، متأهل و دارای دو فرزند است. سیدقاسم آبسته در بهمن ۱۳۸۸ بازداشت و به سلول‌های انفرادی اداره اطلاعات ایران در اورميه منتقل شد. ۵- خسرو بشارت در بهمن ماه سال ۱۳۸۸ توسط اطلاعات ایران در مهاباد بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات ایران در اورميه منتقل شد. او به مدت یک ماه در سلول انفرادی تحت شکنجه قرار داشت. ۶- ایوب کریمی در تاریخ ۱۶ آ‌ذر ۸۸ توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت و مدت ۸ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات ایران در اورميه تحت بازجویی و شکنجه قرار داشت. ۷-داود عبداللهی، اهل سنت و ساکن مهاباد، او در تاریخ ۱۶ آ‌ذر ۸۸ به همراه ۶ تن دیگر توسط نیروهای امنیتی به اتهام ترور ملا عبدالرحیم تینا در مهاباد بازداشت شد. وی مدت ۸ ماه زیر بازجویی و شکنجه بود. ۸- محمد کیوان کریمی ۹- فرزاد صمدی اهل سقز ۱۰- فریدون ذاکری نسب، ٢٩ سالە اهل سرپل ذهاب بە اتهام همکاری با گروههای تندرو بە اعدام محکوم شدە است. ۱۱- یاسین محمودیان اهل کرماشان ۱۲- سعید کریمی اهل کرماشان ۱۳- سید شاهو ابراهیمی اهل سنندج(سنه) ۱۴- سید جمال موسوی اهل سنندج(سنه) 🔴 اورميه دستکم ۴ زندانی سیاسی در زندان ایران در اورميه محبوس می‌باشند، این زندانیان سیاسی به اعدام محکوم شده‌اند. ۱۵- محی الدین ابراهیمی، ۴۲ ساله، متاهل و پدر یک کودک معلول و اهل روستای الکاوی اشنویه می باشد. او روز شنبه ۲۸دی ۹۸ از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب ایران در اورميه به ریاست قاضی شیخ لو به اتهام «بغی» و «عضویت در حزب دمکرات کوردستان ایران» برای بار دوم به اعدام محکوم شد. ۱۶- شاکر بهروزی، شهروند اهل اورمیه از اواخر سال ۹۷ تاکنون در زندان ایران در اورميه محبوس است. حکم اعدام وی در شهریورماه ۹۹، از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران صادر شد. وی با اتهام «بغی» و «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم شد. وی به مدت یک سال و ۹ روز در سلولهای انفرادی تحت شکنجه بوده تا به ترور یکی از اعضای سپاه پاسداران به اسم «مامل محمدی» اعتراف کند. ۱۷- فیروز موسی لو، اهل خوی، روز شنبه ۲۱ اسفند۱۴۰۰، پس از ۳۲ماه بلاتکلیفی توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ایران در اورميه به اتهام «محاربه» از طریق عضویت در یکی از احزاب کوردستاتی، به اعدام محکوم شد. ۱۸- حاتم ازدمیر، ۲۵ ساله، روز جمعه ۲۷ اسفند ۱۴۰۰، توسط دادگاه انقلاب ایران در شهرستان خوی با اتهام «بغی» از طریق عضویت در حزب کارگران کوردستان (پ ک ک) به اعدام محکوم شد.

مغایر با بند ۹ عالامیه جهانی حقوق بشر عدم حبس توقیف و تبعید غیر قانونی

صدور حکم زندان برای دو تن از شهروندان در شنو 07.04.2022 ک.م.م.ک: چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ خورشیدی دو شهروند با اسامی “شیرزاد مامندی” اهل روستای “قَزناوِ” و “حیدر علیزاده” اهل روستای “اَرزیوِ” از توابع شنو از سوی دادگاه کیفری حکومت ایران در شهر آن شهر به حبس محکوم شدند. بر اساس گزارش، حکم صادره برای حیدر علیزاده ۴ سال و برای شیرزاد مامندی ۲ سال حبس تعزیری بوده است و این حکم در ۱۶ فروردین سال جاری رسماً به این دو شهروند ابلاغ شده است. شایان ذکر است که، این دو شهروند در سال ۱۴۰۰ خورشیدی در شعبه ١٠١ دادگاه کیفری جمهوری اسلامی ایران در شنو به اتهام “همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون حکومت ایران” دادگاهی شدند. نامبردگان در مهرماه ۱۴۰۰ بعد از پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره حکومت ایران در اورمیه با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. حیدر علی علیزاده و شیرزاد مامندی در هفتم شهریور ۱۴۰۰ خورشیدی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در منازل شخصی خود بازداشت و ماموران امنیتی حکومت بعد از تفتیش منازل آنان برخی از وسایل شخصی این دو شهروند را نیز ضبط کردند.

زندانی کردن فعالان سیاسی باید متوقف گردد

اعزام به مرخصی یک زندانی سیاسی از زندان حکومت ایران در مریوان 07.04.2022
براساس گزارش‌های رسیده به دست جمعیت حقوق بشر کوردستان، پنج‌شنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ خورشیدی، زندانی سیاسی «زانا کسرایی» ۲۹ ساله، فرزند هیوا و اهل روستای نی از توابع شهرستان مریوان از زندان حکومت ایران در آن شهر برای مدت ۱۵ روز به مرخصی اعزام شد. نامبرده در دی ماه سال ۹۹ به اتهام “عضویت در یکی از احزاب مخالف حکومت” در دادگاه انقلاب شهر سنندج (سنە) به ۳ سال حبس تعزیری محکوم و این حکم نهایتا در دادگاه تجدیدنظر به یک سال حبس تعزیری تقلیل یافت. این شهروند در ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۰ خورشیدی برای اجرای حکم به زندان حکومت ایران در مریوان انتقال داده شد.

Tuesday, April 5, 2022

عدم امنیت شغلی در ایران و مهاجرت ۴۰۰۰ پزشک

سال گذشته بیش از ٤ هزار پزشک برای مهاجرت از ایران اقدام کردەاند 18:01 - 16 فروردین 1401 "رضا لاری پور"، سخنگوی سازمان نظام پزشکی رژیم گفته است که در سال ١٤٠٠ شمسی حدود ٤ هزار پزشک برای جابجایی "گودستادینگ"( Goodstadding) به کشورهای دیگر درخواست داده‌اند. به گفته این مسئول رژیم ایران تعداد دکترین متقاضیان مهاجرت از ایران در شهریور ماه سال گذشته در بالاترین سطح بوده است. بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی رژیم، تعداد پزشکان متقاضی برای "گودستادینگ"( Goodstadding) در سال‌های ٩٢ و ٩٣ به میزان قابل توجهی کم بودە است، حتی طوری کە به ٦٠٠ نفر هم نرسیدە است. درخواست پزشکان برای مهاجرت فقط شامل پزشکان جوان نمی شود، بلکه شامل تمام گروه‌های سنی می شود. "گودستادینگ"بە معنای تلاش برای یافتن شغل بهتر برای افرادی است که به دنبال کار در کشورهای دیگر هستند. کمبود پزشک در ایران به اوج خود رسیده است و مقامات رژیم به جای رسیدگی اساسی به این موضوع، قصد دارند با افزایش پذیرش دانشجو در دانشگاه ها این مشکل را حل نمایند.

این خبر مغایر است با ماده ۸ اعلمیه جهانی حقوق بشر

نوسود؛ زخمی شدن سه کولبر با گلوله‌های ساچمه‌ای نیروهای مرزبانی۱۴۰۱-۰۱-۱۶ شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که بامداد امروز سه‌شنبه ۱۶ فروردین ماه، نیروهای مرزبانی در مناطق مرزی نوسود استان کرمانشاه گروهی از کولبران را با اسلحه ساچمه‌زن هدف تیراندازی قرار داده‌اند؛ که نتیجه آن دست‌کم ۳ کولبر زخمی شدند. هویت یکی از این کولبران آکو خدامرادی‌فر اهل ثلاث باباجانی اعلام شده است. این ۳ کولبر که ده‌ها ساچمه به بدن آنها اصابت کرده به مراکز درمانی انتقال یافته‌اند. به گفته کولبران، در چند سال گذشته ده‌ها بار نیروهای هنگ مرزی در مناطق مرزی هورامان استان‌های کرمانشاه و کردستان با اسلحه ساچمه‌زن کولبران را به صورت گروهی هدف تیراندازی قرار داده و ده‌ها کولبر را زخمی کرده‌اند.

دستگیری فعال محیط زیست توسط مزدوران جمهوری اسلامی

قده؛ آزادی موقت ایوب حدیثی با قرار وثیقه۱۴۰۱-۰۱-۱۶ بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان امروز، سه‌شنبه ۱۶ فروردین، ایوب حدیثی از اعضای انجمن حامیان محیط زیست پیرانشهر پس از ۶۷ روز بازداشت با قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی به صورت موقت از زندان نقده آزاد شد. وی در تاریخ ۹ بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در محل کارش در شهر پیرانشهر استان آذربایجان ‌غربی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده بود. وی در روزهای گذشته با پایان دوران بازجویی از این بازداشتگاه امنیتی به زندان نقده انتقال یافت.

Monday, April 4, 2022

بازداشت و سرنگونی فعال مدنی زن در اهواز

بازداشت یک فعال مدنی توسط اداره تروریستی اطلاعات محمره Posted by: Admin in الاحواز 15 روز ago 0 یک فعال مدنی اهل عبادان در کشور احواز العربیه اشغالی، پس از حضور در ستاد خبری اداره تروریستی اطلاعات ایران اشغالگر در محمره بازداشت شد. پس از بازداشت یاسمین اذان، حساب اینستاگرام وی نیز از دسترس خارج شده است. به گفته اطرافیان این فعال مدنی، در یکم اسفند ماه، نیروهای اطلاعات ایرانی با حمله به منزل وی قصد داشتند او را بازداشت کنند، اما به دلیل ابتلای این فعال مدنی به کرونا از این کار منصرف شدند. خانم اذان نهایتا در ۱۶ اسفند مجددا احضار شد و پس از حضور در ستاد خبری اداره تروریستی اطلاعات محمره، دیگر اطلاعی از سرنوشت او در دسترس نیست

عدم استاندارد در جاده های کشور

طی یک ماه گذشته در استان ارومیە ٢٤ نفر بە علت سوانح جادەای جان خود را از دست دادەاند 13:47 - 15 فروردین 1401 بر مبنای آمارهای رژیم ایران در خصوص تصادفات جاده‌ای در اواخر اسفند ماه تا کنون ٧٠٧ سانحه ی تصادف روی داده است که در اثر این سوانح ٣٩١ نفر زخمی و ٢٤ مورد فوت کردەاند. اکثر قربانیان این سوانح جوانان و نوجوانان بودەاند. جاده‌های اورمیه ـ مهاباد ، میاندواب ـ شاهین‌دژ ، جاده‌ی بند و زیوه بیشترین آمار تصادفات را داشتە است. از ٢٥ اسفند تا ١٣ فروردین ٦٦٣ نفر به دلیل تصادفات جان خود را از دست دادەاند. علی رغم از وضعیت نامناسب جاده‌ها و صنعت ماشین سازی در ایران هیچ استانداردی ندارند. تولید ماشین پراید در ایران نارضایتی‌های شدیدی را در بر گرفته است ، و چند بار دستور داده شده است که از تولید این ماشین که به "ارابه‌ی مرگ" معروف است جلوگیری شود.

Sunday, April 3, 2022

ماده ۹ عدم حبس توقیف و تبعید غیر قانونی

زینب جلالیان در پانزدهمین سال زندان؛ از حکم اعدام تا امید به آزادی۱۴۰۱-۰۱-۱۳ کاوه کرمانشاهی، عضو مدیریت شبکه حقوق بشر کردستان زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد وارد پانزدهمین سال حبس خود شده است. در این گزارش که بخش اصلی آن در سایت بی‌بی‌سی فارسی منتشر شده است، کاوه کرمانشاهی، عضو مدیریت شبکه حقوق بشر کردستان نگاهی داشته بر چهارده سال حبس این قدیمی‌ترین زندانی سیاسی زن در ایران و در گفت‌وگو با وکیل، خانواده و همبندی سابق زینب جلالیان و ارجاع به نامه‌ها و فایل‌های صوتی موجود از خود او و همچین بیانیه‌های سازمان‌های حقوق بشری در مورد زینب سعی کرده است به شکنجه‌ها، بیماری‌ها، فشارها برای انجام اعترافات اجباری و وضعیت حقوقی پرونده این زندانی سیاسی بپردازد. در این گزارش امیرسالار داودی، وکیل زینب جلالیان اعلام کرده که پرونده موکلش در دیوان عالی کشور است و با توجه به نامه اداره اطلاعات کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ که گزارش قبلی خود مبنی بر مسلح بودن زینب جلالیان را اشتباه دانسته است و همین نامه دلیل لغو حکم اعدام شد و همچنین بر اساس قانون مجازات اسلامی جدید ادامه حبس زینب جلالیان غیرقانونی می‌داند و امیدوار است با بررسی مجدد این پرونده در دیوان عالی کشور موکلش آزاد شود. در بخش دیگری از گزارش دنیز، خواهر و نرگس محمدی و شیوا نظرآهاری، همبندی‌های سابق زینب درباره خصوصیات شخصیتی او و رنج‌هایی که در طول دوران حبس تحمل کرده است، صحبت می‌کنند. خواهر او همچنین از فشارهای نهادهای امنیتی بر خانواده می‌گوید. شبکه حقوق بشر کردستان به دلیل اهمیت نکات حقوقی مطرح شده از سوی وکیل زینب جلالیان، افشاگری‌های خود این زندانی سیاسی در مورد شکنجه‌های جسمی و روانی و تهدید به تجاوز از طرف بازجویان امنیتی و همچنین گفته‌های خانواده و همبندی‌های سابق این زندانی سیاسی اقدام به انتشار متن کامل این گزارش کرده است. متن بخش اصلی گزارش را هم که اولین بار در سایت بی‌بی‌سی فارسی منتشر شده است را در این لینک می‌توانید ببینید. زینب جلالیان در پانزدهمین سال زندان؛ از حکم اعدام تا امید به آزادی چوب خط‌های روی دیوار زندان پنج هزار و صد و دهمین روز را پر کرده‌اند و در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ شمسی، زینب جلالیان وارد پانزدهمین سال حبس خود می‌شود. چوب خط‌هایی که در اسفند ۱۳۸۶ از دیوار سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه شروع شد و در امتداد خود ردش را بر دیوار زندان‌های کرمانشاه، اوین، خوی، قرچک و کرمان گذاشت و حالا بر دیوارهای زندان یزد نشسته است؛ زندانی هزار و پانصد کیلومتر دورتر از شهر محل اقامت خانواده‌ این زندانی سیاسی کرد در ماکو که به دلیل بعد مسافت و ممنوعیت‌های جدید اعمال شده از طرف نهادهای امنیتی، دیگر امکان ملاقات با او را هم ندارند. از زینب جلالیان به عنوان قدیمی‌ترین و تنها زندانی سیاسی زن با حکم حبس ابد در ایران نام برده می‌شود. او در تمام مدت حبس خود از داشتن حق مرخصی محروم بوده و طی این مدت بارها به شکل غیرقانونی به زندان‌های مختلف کشور منتقل شده است. تنها در فاصله بین ۱۰ اردیبهشت تا ۲۰ آبان ۱۳۹۹ این زندانی سیاسی بدون هیچ دلیل قانونی به چهار زندان‌ تبعید شد. در جریان همین انتقال‌ها بود که وی در خرداد ۱۳۹۹ در زندان قرچک ورامین به کرونا مبتلا و عوارض تنفسی ناشی از آن به بیماری‌های قبلی او که در طول سال‌های حبس به آن‌ها مبتلا شده است اضافه شد. زینب جلالیان متولد سال ۱۳۶۱ در روستای مرزی “دیم قشلاق” شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی است. او در روستای‌شان امکان تحصیل در مدرسه را نیافت و در سال ۱۳۷۸ به همراه یکی از چهار خواهرش به اقلیم کردستان عراق رفت. وی ابتدا به حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) پیوست و در سال ۱۳۸۲ پس از تاسیس حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به عضویت شاخه زنان این حزب درآمد. زینب جلالیان در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ به صورت مخفیانه برای فعالیت‌های تبلیغی در استان‌های کرمانشاه و کردستان به ایران بازگشت. او اسفند ۱۳۸۶ در حالی که با یک مینی‌بوس بین‌شهری از کامیاران عازم کرمانشاه بود در ورودی این شهر (قزانچی) در مقابل چشمان ده‌ها مسافر توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. وی در زمان بازداشت نام خود را بلند فریاد می‌زند و شعارهایی سر می‌دهد تا مسافران را متوجه هویت و وابستگی سیاسی خود کند. اما با این وجود تا حدود دو ماه بعد خانواده و دوستانش از بازداشت او مطلع نمی‌شوند. شکنجه‌ها؛ از شلاق بر پا و شکستن سر تا انجام آزمایش بکارت و تهدید به تجاوز زینب جلالیان پس از دستگیری به بازداشتگاه مخفی اداره اطلاعات کرمانشاه واقع در میدان نفت این شهر منتقل و بیش از سه ماه را در سلول انفرادی گذراند. وی در این مدت مورد شکنجه‌های شدید جسمی و روانی و حتی تهدید به تجاوز قرار گرفت و از حق تماس و ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل محروم بوده است. خود او بعدها در نامه‌های نوشتاری و تماس‌های تلفنی‌اش از زندان مواردی از این شکنجه‌ها را بازگو کرده است. همچنین تعدادی از همبندی‌های سابق زینب جلالیان در شهادت‌های خود آثار شکنجه بر بدن او را تایید می‌کنند و در گزارش سازمان‌های حقوق بشری هم به انجام این شکنجه‌ها اشاره و اعتراض شده است. زینب جلالیان در یکی از نامه‌های خود از زندان که به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زنان در اسفند ۱۳۹۶ منتشر شد در شرح شکنجه‌هایی که در این مدت بر او اعمال شده است، می‌نویسد: “لباس‌های مرا بر روی تنم پاره کردند، چشم‌هایم را بستند، دست و پایم را با زنجیر به تخت آهنی بستند و شکنجه وحشتناک مرا شروع کردند. با کابل به زیر پاهایم شلاق زدند، پاهایم خیلی وحشتناک متورم و کبود شده بودند. این قدر مرا شکنجه کردند که دیگر هیچی را احساس نمی‌کردم، تمام تنم بی‌حس شده بود و دیگر اختیار جسمم را نداشتم. اگر بگویم قلم از نوشتن درد و رنجم قاصر است، مبالغه نکرده‌ام. چون من فقط قسمت کمی از شکنجه‌هایم را برای شما بازگو کردم.” سازمان عفو بین‌الملل در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۹۸ در بیانیه‌ایی با عنوان “به حبس ناعادلانه زینب جلالیان پایان دهید” که به مناسبت دوازدهمین سال حبس زینب جلالیان منتشر کرد با استناد به گفته‌های خود او به شکنجه‌هایی مانند “تحمل شلاق بر کف پا، مشت به شکم، کوباندن سر به دیوار و تهدید به تجاوز” اشاره کرده است. سازمان عدالت برای ایران نیز در گزارش ویژه‌ایی که در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ به مناسبت هفتمین سال حبس زینب جلالیان منتشر کرده است بر پایه “مستندات، شواهد و مدارک غیرقابل انکار” مواردی چون “کوبیدن سر به دیوار به نحوی که موجب شکستگی پیشانی و تورم چشم‌ها شده، زدن کابل به کف پا، بازجویی با چشم‌بند و دست‌بند و پابند، در حالی که دست‌ها و پاهای وی به هم زنجیر شده بوده و تهدید به تجاوز” را تایید کرده است. در این گزارش آمده است: “یکی از زندانی‌هایی که به دلیل اتهامات مربوط به مواد مخدر در زندان کرمانشاه بود، گفته است که اردیبهشت ۱۳۸۷ پیش از انتقال به زندان دیزل‌آباد چند روزی را در سلول مجاور زینب در بازداشتگاه میدان نفت گذرانده بود و بارها صدای فریادهای زینب زیر شکنجه و ضربات محکم کوبیده شدن سر او به دیوار سلول را شنیده بود. این زندانی که برای چندین روز از این صداها دچار فشار روحی شده بود، ‌از نگهبان پرسیده بود که این زن چه اتهامی دارد که این‌قدر اذیتش می‌کنید و نگهبان هم گفته بود، این زن گریلای خطرناک پژاک است و تا اعتراف نکند دست از سرش بر نخواهیم داشت.” زینب جلالیان سه ماه و ۱۳ روز نخست بازداشتش را در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه سپری کرد. او از آن روزها به عنوان سخت‌ترین دوران حبسش نام می‌برد و می‌گوید ۱۵ روز اول در زیرزمین این بازداشتگاه مخفی بارها مورد شکنجه قرار گرفته است. او در روزهای نخست بازداشت در مورد “باکره بودن” از طرف بازجوها مورد پرسش قرار می‌گیرد و برای اثبات آن مجبور به انجام “آزمایش بکارت” می‌شود. در سومین روز بازداشتش در یک جلسه بازجویی مورد حمله فیزیکی چند مامور امنیتی قرار می‌گیرد و از ناحیه سر دچار شکستگی شدید می‌شود. خود او در یک فایل صوتی این حادثه را این‌گونه روایت می‌کند: “در یکی از جلسات بازجویی در حالی که با چشم‌بند، دستبند و پابند نشسته بودم، یکی از بازجوها به من نزدیک شد. او در مورد باکره بودنم پرسید و با تمسخر گفت، مگر می‌شود این همه سال که آنجا [در بین چریک‌های پ‌ک‌ک و پژاک] بوده‌ایی، هنوز دختر باشی! بعد سعی کرد حلقه‌ایی را در انگشتم بگذارد که با مقاومت من مواجه شد. با پوزخند گفت، آیا من لیاقت تو را ندارم؟ من با عصبانیت حلقه را به سمتش پرت کردم و با پاهایم در حالی که به هم زنجیر شده بودند ضربه‌ محکمی به شکم او زدم تا از من دور شود. وقتی او روی زمین افتاد دو نفر از بازجوها با توهین و تهدید به سمتم حمله کردند و من را زیر مشت و لگد گرفتند و سرم را شکستند. وقتی دیدند سرم خون می‌آید دیگر دست از کتک زدن برداشتند.” شکستگی سر زینب جلالیان آنقدر عمیق و خونریزی آن شدید است که ماموران مجبور می‌شوند او را به بیمارستان انتقال دهند. در بیمارستان زینب سعی می‌کند با سر دادن شعارهای سیاسی توجه دیگران را به وضعیت خود جلب کند. ماموران امنیتی همراه وی در مقابل پرسش پزشک درباره علت شکستگی ادعا می‌کنند که او “مشکل روانی” دارد و از پله افتاده است. علی‌رغم درخواست پزشک مبنی بر بستری شدن زینب جلالیان در بیمارستان، ماموران پس از انجام بخیه، مجددا او را به بازداشتگاه باز می‌گردانند. زینب جلالیان در اولین دادگاهی که چند ماه بعد برای رسیدگی به اتهامات او برگزار شد، شرح شکنجه‌های جسمی و پیشنهاد صیغه شدن از طرف بازجوی اداره اطلاعات را به اطلاع قاضی می‌رساند و حتی شکایتی در این رابطه تنظیم می‌کند. اما نه حرف‌هایش مورد قبول قاضی قرار می‌گیرد و نه شکایتش پیگیری می‌شود. نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زمانی که در سال ۱۳۸۹ به مدت چند روز با زینب جلالیان در بند ۲۰۹ اوین هم‌سلول بوده، رد این شکستگی عمیق را بر سر او دیده است. وی در کتاب “شکنجه سفید” در این‌باره می‌نویسد: “من در این دوره با دختری به نام زینب جلالیان چند روز در یک سلول بودم. او دختر کردستان بود. روزی شکافی را در سرش دیدم و پرسیدم اتفاقی برایت افتاده؟ گفت ماه‌های متمادی ـ اگر اشتباه نکنم شش ماه ـ در سلول‌های کردستان بوده است. وقتی بازداشت می‌شود در سلول، بازجویی با لوله‌ی چدنی آب بر سرش می‌کوبد و سرش شکاف عمیقی برمی‌دارد. او را به بیمارستان می‌بردند و بعد به سلول بازمی‌گردانند. می‌گفت سلولش تاریک مطلق بوده، بدون پنجره و بدون نور لامپ. یک بار دندان‌هایش را مسواک می‌زند و به تصور این‌که ساعت خواب است آماده‌ی خواب می‌شود، زندانبان صدایش می‌زند و او را به حیاط می‌برد. زینب می‌گفت خورشید در آسمان بود و من گمان می‌کردم ساعت ۱۲ شب است.” نرگس محمدی در ادامه روحیه زینب جلالیان را این‌گونه توصیف می‌کند: “مصاحبت یکی دو روزه با او برایم غنیمت بود. زینب را از کردستان به ۲۰۹ آورده بودند و بارها از او خواسته بودند تا مصاحبه کند و بپذیرد که در عملیات مسلحانه بوده و او حاضر به این مصاحبه و گفتن دروغ نبود. من از دیدن زینب و اراده و روحیه‌ی بسیار مقاوم او وجهی دیگر از منشوری را دیدم که اراده و استحکام و پافشاری بر باورهای انسان بود.” شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر نیز که در خرداد ۱۳۸۹ در بازداشتگاه ۲۰۹ اوین به مدت یک ماه با زینب جلالیان در یک سلول نگهداری شده است آثار عمیق شکستگی روی سر زینب جلالیان را در نتیجه کوبیده شدن یک جسم سخت تایید می‌کند. او می‌گوید: “تعریف‌هایی که زینب از بازجویی‌هایی همراه با ضرب و شتمش در بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه می‌کرد با تجربه من از بازجویی در بازداشتگاه اوین بسیار متفاوت بود. او در زمان بازجویی علاوه بر چشم‌بند، دستبند و پابند هم داشته است.” شیوا نظرآهاری همچنین تاکید می‌کند، در آن زمان زینب جلالیان با وجود شرایط روحی نامناسبی که پس از اعدام پنج زندانی سیاسی (شیرین علم‌هولی، فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، علی حیدریان و مهدی اسلامیان) داشت، شدیدا برای انجام مصاحبه ویدیویی و اعتراف علیه خود زیر فشار ماموران امنیتی بود، اما حاضر به انجام مصاحبه نشد: “زینب را هر بار به مدت چندین ساعت برای بازجویی می‌بردند و به او می‌گفتند یا حاضر به انجام مصاحبه می‌شوی یا تو هم مثل آن پنج نفر اعدام خواهی شد. حتی یک بار بدون اطلاع زینب، خانواده‌اش را از ماکو به تهران آوردند تا او را راضی به انجام مصاحبه کنند، اما با این وجود هرگز نپذیرفت و زیر بار نرفت.” به گفته شیوا نظرآهاری فشار بر زینب جلالیان برای انجام مصاحبه ویدیویی تنها محدود به بازجویان نبود و حتی نگهبانان بازداشتگاه هم سعی می‌کردند او را راضی به انجام این مصاحبه کنند. این فعال حقوق بشر همچنین تاکید می‌کند آزار و اذیت زینب جلالیان محدود به شکنجه جسمی او نبود و به لحاظ روانی نیز شاهد توهین و تحقیر زینب از طرف مسئولان بازداشتگاه ۲۹ اوین بوده است: “دو نفر از مسئولان برای بازدید به سلول ما آمدند و در مورد تحصیلات‌مان پرسیدند. وقتی زینب پاسخ داد که مدرسه نرفته است با او رفتار توهین‌آمیزی کردند و حرف‌های تحقیرآمیزی به او زدند. ولی زینب به دلیل شخصیت آرامی که داشت با آنها وارد جر و بحث نشد. این در حالی بود که زینب با وجود این‌که به مدرسه نرفته بود اما توانسته بود خواندن و نوشتن را یاد بگیرد و قدرت بیان خوبی داشت و از هر امکانی مثل وقت کوتاه هواخوری، ورزش در سلول و آواز خواندن استفاده می‌کرد تا روحیه‌اش را حفظ کند.” دنیز جلالیان، خواهر زینب نیز با اشاره به این‌که “زینب یک نیروی تشکیلاتی در بخش تبلیغات و زنان حزب بود و طبیعتا مطالعات و آگاهی لازم در این حوزه را داشت”، می‌گوید: “هرچند او در کودکی امکان تحصیل در مدرسه را نیافت اما پس از پیوستن به حزب کارگران کردستان تحت تعلیمات سیاسی قرار گرفت و به زبان کردی آموزش دید. همچنین در زندان زبان فارسی‌‌اش تا حد مطالعه کتاب و نوشتن نامه به این زبان خوب شد.” او همچنین تاکید می‌کند خواهرش در تماس‌ها و ملاقات‌هایی که در حضور ماموران زندان و بازداشتگاه با خانواده صورت می‌گیرد، اجازه ندارد به زبان کردی حرف بزند: “زینب در ملاقات‌ها و تماس‌های تلفنی‌اش با مادر و پدرم مجبور است در حضور ماموران فارسی صحبت کند. در حالی که زبان مادری او کردی است و اصلا مادرم فارسی نمی‌داند و این یکی از دلایلی است که مادرم طی این چهارده سال تنها یک بار زینب را ملاقات کرده است. او می‌گوید این چه ملاقاتی است که ده بار باید درخواست بدهیم و اگر هم یک بار قبول کنند، اجازه در آغوش گرفتن و صحبت کردن با فرزندم را به من نمی‌دهند.”

نیروهای امنیتی رژیم فاشیست اسلامی ۴۰ سال است در حال سرکوب اقوام مختلف در ایران است

پیرانشهر؛ بازداشت ۵ شهروند کُرد توسط نیروهای امنیتی15 فروردین, 1401 شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که روز گذشته، یک‌شنبه ۱۴ فروردین ماه نیروهای امنیتی در روستای «کارخانه قند» پیرانشهر استان آ‌ذربایجان ‌غربی دست‌کم ۵ شهروند کُرد که یکی از آنها کودک است را بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل کرده‌اند. اسامی این افراد پریسا سپاهی، ۱۷ ساله اهل مهاباد، که‌ویار الیاسی، ۱۸ ساله اهل مهاباد، یوسف حشرتی، ۲۲ ساله اهل پیرانشهر، منصور کانی‌رشی،۳۲ ساله ساله اهل پیرانشهر و عرفان زلفی‌نیا، ۱۸ ساله اهل سقز اعلام شده است. از دلیل بازداشت این افراد تاکنون اطلاعی به دست نیامده است.

مغایر با ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر حق امنیت کار

فقدان ایمنی کار؛ مرگ ۳ کارگر در شهرهای ماهشهر، روانسر و سقز خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر، ۲ کارگر در شهرهای روانسر و سقز حین انجام کار دچار حادثه شده و جان باختند. همچنین یکی از کارگران تاسیسات شرکت کاوشگران ماهشهر که روز پنجشنبه ۱۱ فروردین‌ماه، بر اثر آتشسوزی مصدوم شده بود، به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، طی روزهای اخیر، یک کارگر سیمبان شرکت توزیع برق کرمانشاه حین انجام کار بر اثر برق گرفتگی در شهرستان روانسر جان باخت. بر اساس این گزارش، هویت این کارگر، تورج حیدری و از نیروهای شرکت پیمانکار شرکت توزیع برق کرمانشاه عنوان شده است. گفته می‌شود این کارگر به همراه یک نفر همراه، طی روزهای گذشته به دنبال رفع اتصالی در شهر روانسر به دلایل نامعلومی دچار حادثه شده و جان خود را از دست داده است. مرگ یک کارگر در ماهشهر به گزارش ایلنا، روز شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، یکی از کارگران تاسیسات شرکت کاوشگران ماهشهر که روز پنجشنبه ۱۱ فروردین‌ماه، بر اثر آتشسوزی دچار سوختگی شده بود به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد. بر اساس این گزارش، هویت این کارگر محمود قنواتی و از کارکنان شرکت پتروپالایش کاوشگران بندر ماهشهر عنوان شده است. محسن ادیبی سخنگوی شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این خصوص گفت: این کارگر شامگاه شنبه با وجود تلاش مستمر تیم پزشکی در بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز جان خود را از دست داد. روز پنجشنبه ۱۱ فروردین ماه، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، دو کارگر بر اثر آتشسوزی در تاسیسات شرکت کاوشگران ماهشهر واقع در سایت یک منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، دچار مصدومیت شدند. مرگ یک کارگر در سقز به گزارش ایرنا، روز شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، یک کارگر در روستای ایلو از توابع شهرستان سقز بر اثر واژگونی تراکتور دچار حادثه شده و جان خود را از دست داد. رییس اورژانس و فوریت های پزشکی سقز در این خصوص گفت: به دنبال این رویداد بلافاصله آمبولانس پایگاه ایرانخواه شهرستان سقز به محل حادثه اعزام شد. محمدعزیز اویسی افزود: پیکر این کارگر ۵۷ ساله توسط آتش نشانی سقز به سردخانه بیمارستان امام خمینی انتقال داده شد.

وضعیت بد و بحرانی محیط زیست در ایران

دستکم دو تجمع اعتراضی برگزار شد خبرگزاری هرانا – طی دو روز اخیر، تعدادی از کارگران فصلی منطقه یک آبفای اهواز در مقابل استانداری خوزستان و شماری از شهروندان ساکن جنوب استان کرمان در مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب هلیل رود به شهرستان کرمان در بردسیر در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انتخاب، روز شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، شماری از شهروندان ساکن جنوب استان کرمان، در اعتراض به انتقال آب هلیل رود به شهرستان کرمان در مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب در بردسیر تجمع کردند. فرود رفعتی فعال محیط زیست گفت: پس از اطلاع مردم از آغاز به کار حفاری تونل انتقال آب سرشاخه‌های هلیل رود به کرمان از سمت گلزار بردسیر در شب‌ها و تعطیلات نوروزی، تعدادی از نمایندگان مردم روز گذشته جلو ورودی کارگاه تونل انتقال آب تجمع کردند و خواستار تعطیلی حفاری شدند. وی افزود: مامورین انتظامی و امنیتی نیز به مردم وعده دادند که به صورت مسالمت آمیز به تجمع خود پایان دهند تا کارگران حفاری از منطقه کارگاهی خارج شوند و به عملیات حفاری غیرقانونی و بدون مجوز از سازمان محیط زیست پایان دهند. این فعال محیط زیست ادامه داد: اما تعدادی از کارکنان اداری با خاموش کردن ریل نقاله سنگ‌های بریده شده، وانمود کردند کار حفاری تعطیل شده است. این در حالی بود که کارگران حفاری در تونل انتقال آب هنوز مشغول به حفاری بودند. مردم نیز که از فریبکاری پرسنل و کارکنان آگاه شدند، وارد محوطه کارگاهی شدند و همه پرسنل به جز نگهبانان را از منطقه خارج کردند و با نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه از ورود و ادامه کار در روز‌های بعد که جلوگیری خواهند کرد خبردادند. وی عنوان کرد: حفاری تونل انتقال آب سرشاخه‌های هلیل رود به کرمان اگر چه به بهانه تامین آب آشامیدنی شهر کرمان دارد انجام می‌شود، ولی در واقع برای تامین آب صنایع و گردشگری در شهر کویری کرمان است. با انتقال آب هلیل رود مسیر آب‌های زیر زمینی را منحرف، و موجب خشک شدن باغ‌های گردو‌های چند صدساله روستا‌های اطراف تونل شده اند.

نقض حقوق زنان در ایران توسط جهموری اسلامی دیکتاتور

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات ژاله روحزاد معلم بازنشسته خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ژاله روحزاد معلم بازنشسته، روز سه شنبه ۱۶ فروردین ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ژاله روحزاد به دادگاه انقلاب تهران احضار شد. در این ابلاغیه از خانم روحزاد خواسته شده است که در روز سه‌شنبه ۱۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ جهت رسیدگی به اتهامات انتسابی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود. پیشتر اتهامات مطروحه علیه این معلم بازنشسته “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود. ژاله روحزاد معلم بازنشسته ساکن در تهران و همسر اسماعیل گرامی فعال کارگری محبوس در زندان تهران بزرگ است.

Saturday, April 2, 2022

زندانیان سیاسی در بدترین وضعیت هستند

مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی از زندان سمنان، در نامه‌ای ضمن حمایت از اعتراضات خوزستان نوشت «تابستان داغ است درست مثل تابستان ۶۷، همین قاتلان هم بودند. آن روز در کسوت هیئت مرگ و امروز در کسوت رئیس جمهور، دوباره خونریزی و کشتار. اگرچه روی دریای خون عزیزان ما به مسند می‌رسند اما طوفان دادخواهی، کاخشان را ویران خواهد کرد. بار دیگر ثابت شد تا زمانی که عاملین و آمرین نسل کشی ۶۷ به میز محاکمه کشیده‌ نشوند، هیچ نسلی در امان نخواهد ماند. عزم ما نقطه پایان دادن به تداوم خونریزی و جنایت است. عزم ما دادخواهی است

مجازات برای روزه خواری توسط رژیم کثیف آخوندی

دادستان کل کشور برخورد با روزه‌خواری در ملاء‌ عام را خواستار شد دادستان کل کشور برخورد با روزه‌خواری در ملاء‌ عام را خواستار شد دادستان کل کشور در نامه‌ای خطاب به فرمانده نیروی انتظامی بر ضرورت حفظ حرمت ماه رمضان تاکید کرد و خواستار اقدامات پیشگیرانه در خصوص عدم روزه خواری در ملاء عام و برخورد با حرمت شکنان شد. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در نامه‌ای خطاب به سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بر ضرورت حفظ حرمت این ماه بزرگ تاکید کرد و خواستار اقدامات پیشگیرانه در خصوص عدم روزه خواری در ملاء عام و برخورد با حرمت شکنان شد. در نامه دادستان کل کشور آمده است: «با توجه به وظایف مصرحه در اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی و تکالیف مقرر در آئین دادرسی کیفری و لزوم اهتمام بیشتر به فریضه امر به معروف و نهی از منکر و حفظ شعائر دینی، موارد ذیل جهت اطلاع و ابلاغ به مبادی ذیر
بط و عنداللزوم اقدام لازم اعلام می‌شود: از طریق رسانه‌های عمومی حرمت روزه خواری در ملأ عام و انظار عمومی مورد تاکید قرار گیرد و کسانی که به هر دلیل روزه نیستند باید از تظاهر به روزه خواری خودداری کنند و در صورت ارتکاب تحت عنوان اقدام به جرم مشهود با آنان برخورد قانونی لازم صورت گیرد و از آنجا که اتومبیل حریم خصوص تلقی نمی‌شود تظاهر به روزه خواری در خودرو نیز مشمول برخورد قانونی خواهد بود. موکدا دستور فرمایید پلیس نظارت بر اماکن عمومی ضمن نظارت بر مراکز فروش مواد غذایی در سطح شهرها بویژه در پایانه‌های حمل و نقل، رویکرد اصلی خود را آموزش، تذکر و ارشاد قانونی قرار داده و در صورت عدم تاثیر اقدامات پیشگیرانه، برخورد مناسب قانونی با حفظ کرامت انسانی بعمل آورد. بدیهی است دادستان‌های محترم سراسر کشور موظف به همکاری و حمایت از ضابطین و آمرین به معروف خواهند بود.»

Friday, April 1, 2022

نقض حقوق زنان و تبعیض جنسیتی در جمهوری اسلامی

شهروند زن اهل مهاباد که اواخر اسفند‌ماه سال گذشته توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده بود، به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده است. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی روزهای گذشته نقشین (شلیر) احمدی شهروند اهل روستای "قزلقوپی" از توابع مهاباد پس از اتمام بازجویی‌ها از بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به بند زنان زندان مرکزی این شهر منتقل شده است. به گفته یک منبع مطلع، نقشین احمدی روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ (۱۵ مارس ۲۰۲۲) پس از احضار به اداره اطلاعات نقده بازداشت شده است. این منبع که نخواست نامش فاش شود در ادامه اعلام کرد که نقشین احمدی به محض مراجعه به اطلاعات نقده مقابل چشمان همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و پس از بازداشت در بازداشتگاه نیز به شدت شکنجه شده است. یکی از نزدیکان خانم احمدی در اینباره به هه‌نگاو گفت: "نقشین احمدی از بیماری رنج می‌برد و طی ماه جاری می‌بایست تحت شیمی‌درمانی قرار گیرد و تاکیید کرد که محرومیت وی از دسترسی به داروهایش سلامتیش را با خطر جدی روبرو کرده است." نهادهای امنیتی این شهروند زن را که مادر دو فرزند پسر است به همکاری با یکی از احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت متهم کرده‌اند.

کشته شدن دستکم ۳۳ کولبر در ماه مارس

هەنگاو: طی ماه مارس دست‌کم ۳۳ کولبر و کاسبکار کُرد در مرزهای کُردستان کشتە و زخمی شدەاند که نسبت به ماه گذشته ۱۶ مورد معادل ۹۴٪ افزایش داشته است. با استناد بە آمار بە ثبت رسیدە در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هەنگاو، طی ماه مارس ۲۰۲۲، دست‌کم ۳۳ کولبر و کاسبکار در مرزهای کُردستان کشتە و زخمی شدەاند کە ۴۳٪این موارد با شلیک مستقیم نیروهای مسلح ایران قربانی شدەاند. بر طبق این گزارش، ۲ کولبر جانشان را از دست دادە و ۳۱ کولبر و کاسبکار نیز زخمی شده‌اند. بیشترین قربانیان در استان کرمانشاه با ۲۸ مورد ثبت شده است. علت مرگ یا جراحت شلیک مستقیم: ۱۴ مورد (۱ کشته و ۱۳ زخمی) معادل ۴۳٪ کل موارد. سوانح طبیعی: ۳ مورد ( ۱ کشته و ۲ زخمی) معادل ۹٪ کل موارد سوانح رانندگی: ۱۶ مورد ( ۱۶ زخمی) معادل ۴۸٪ کل مواد تفکیک قربانیان بر حسب استان استان آذربایجان‌غربی (ارومیە): ۲ مورد شامل (۱ کشته و ۱ زخمی). استان کُردستان (سنندج): ۳ مورد شامل (۱ کشته و ۲ زخمی). استان کرمانشاه: ۲۸ مورد شامل (۲۸ زخمی). نیروی مسلح شلیک کننده هنگ‌مرزی: ۱۳ مورد (۱ کشته و ۱۲ زخمی). نیروی انتظامی: ۱ مورد (۱ زخمی).

نامه پزشکان به عدم تبعیض بهداشتی

نامه سرگشاده جمعی از اعضای جامعه LGBTIA+ به جامعه پزشکان ایران: خواهان پایان تبعیض، خشونت و محروم سازی گسترده در مراکز بهداشتی و درمانی هستیم۱۴۰۱-۰۱-۱۲ جمعی از اعضای جامعه LGBTIA+ ایرانی همزمان با هفته‌ایی که در تعدادی از کشورها به عنوان هفته آگاهی رسانی حول سلامت جامعه LGBTIA+ نام‌گذاری شده است، در نامه‌ایی سرگشاده خطاب به جامعه پزشکان ایران ضمن تاکید بر اصل الزام خدمت رسانی به بیماران بدون توجه به مسائل هویتی، خواهان پایان تبعیض، خشونت و محروم سازی گسترده افراد LGBTIA+ در مراکز بهداشتی و درمانی شدند. در این نامه به موارد متعددی از اعمال تبعیض و خشونت به افراد LGBTIA+ در سیستم پزشکی و سلامتی ایران اشاره شده است. متن کامل این نامه که نسخه‌ایی از آن برای انتشار در اختیار شبکه حقوق بشر کردستان گذاشته شده است در ادامه می‌آید: با سلام و خسته نباشید خدمت جامعه پزشکان ایران ما، جمعی از اعضای جامعه LGBTIA+ ایران، که همواره زیر تبعیض گسترده و محرومیت از حقوق بشری و شهروندی خود بوده‌ایم و بخشی از این تبعیض گسترده، خشونت و محرومیت را در مراکز خدمات درمانی و بهداشتی چون بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌های پزشکی و… تجربه کرده‌ایم، بر آن شدیم تا در تاریخ ششم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ خورشیدی، مصادف با بیست و ششم ماه مارس سال ۲۰۲۲ میلادی، که در بسیاری از کشورهای جهان، یک روز پس از هفته‌ی آگاهی رسانی حول سلامت جامعه LGBTIA+ است، با اتکا بر وجدان بیدار جامعه پزشکان و با استناد بر بخشی از تعهدات اخلاقی پزشکی، مبنی بر الزام خدمت رسانی به بیماران بدون توجه به مسائل هویتی، این درخواست اعلام نماییم که خواهان پایان تبعیض، خشونت و محروم سازی گسترده در مراکز بهداشتی و درمانی هستیم. با وجود گستردگی چشم‌گیر این تبعیض و خشونت، اما قابل توجه‌ترین آن ها که حتی امروز هم در حال تکرار شدن بوده و موجب زخم‌های جبران ناپذیر بر پیکره‌ی جامعه‌ LGBTIA+ ایران می‌شوند، عبارتند از: ۱. انجام عمل‌های جراحی غیرضروری بر روی دستگاه‌های تناسلی کودکان و نوجوانان اینترسکس، بدون رضایت خود آن ها و صرفا بخاطر تطبیق فیزیولوژی بدن با هنجار اکثریت جامعه! ۲. انجام عمل و یا فرآیندهای عقیم‌سازی جنسی بر روی افراد اینترسکس بدون رضایت خود آنها! ۳. خشونت، تحقیر و عدم ارائه‌ی خدمات درمانی به افراد اینترسکس! ۴. خشونت، تحقیر و عدم ارائه‌ی خدمات درمانی به افراد ترنس‌جندر! ۵. عدم ارائه‌ی اقلام دارویی مورد نیاز برای دوره‌های هورمون درمانی به افراد ترنس‌جندر در داروخانه‌ها! ۶. خشونت و آزار علیه افراد ترنس‌جندر در مراجعه به مراکز پزشکی قانونی برای دریافت گواهی بازتائید جنسیت! ۷. خشونت و انگ‌انگاری و عدم ارائه‌ی خدمات مورد نیاز به افراد ترنس‌جندر در مراجعه به متخصصین اورولوژی، زنان و زایمان، داخلی و غدد درون ریز! ۸. خشونت و آزار علیه مردان* همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا در مراجعه به مراکز پزشکی قانونی! ۹. خشونت و انگ انگاری و عدم ارائه‌ی خدمات مورد نیاز به مردان* همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا در مراجعه به متخصصین اورولوژی و داخلی! ۱۰. خشونت و انگ انگاری و عدم ارائه‌ی خدمات مورد نیاز به زنان* همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا در مراجعه به متخصصین زنان و زایمان و داخلی! ۱۱. انجام فرآیندهای مخرب و آسیب‌زای “تبدیل درمانی” در مراکز روانپزشکی بر روی افراد ترنس‌جندر! ۱۲. انجام فرآیندهای مخرب و آسیب‌زای “تبدیل درمانی” در مراکز روانپزشکی بر روی افراد همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، هیچ‌جنس‌گرا! بدیهی است که حق دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی حق هر شهروندی در جامعه فارغ از گرایش جنسی و عاطفی یا جنسیت و هویت جنسیتی است، اما آنچه امروزه اعضای جامعه‌ی LGBTIA+ ایران در مراکز بهداشتی و درمانی تجربه می‌کنند، عکس این مسئله بوده و این امر آسیب‌های جبران ناپذیری بر روی افراد می‌گذارد، لذا وظیفه‌ی هر پزشک دغدغه‌مند و معتقد به اخلاق پزشکی است، که در راه خدمت رسانی به عموم به دور از تبعیض و خشونت بکوشد. جمعی از اعضای جامعه‌ LGBTIA+ ایران اسامی امضاکنندگان: سارا خاوری، نیما نیا، زیبا رزم‌آرا، رها غیاثی، دریا خیرخواه، زینب پیغمبرزاده، کاوه کرمانشاهی، لهلا صابری، زانا هیژا، یاور برادران خسروشاهی، پدرام کردانی، کیا دادخواه، رها آزاد، هانا ارسطو، ارشیا دلدار

نارضایتی مردم از حاکمیت موجود

نتایج یک نظرسنجی: ۸۸درصد ایرانیان طرفدار یک نظام دموکراتیک و ۶۷درصد مخالف اداره کشور بر اساس قوانین دینی هستند ۴ ساعت پیش نتایج یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که ۸۸ درصد ایرانیان از برقراری یک نظام مردمسالار استقبال می‌کنند و ۶۷ درصد آنها از اداره کشور براساس قوانین دینی رضایت ندارند. گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) در آستانه روز دوازدهم فروردین که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی، «روز جمهوری اسلامی» نامگذاری شده است، پژوهشی را منتشر کرده که نشان می‌دهد با گذشت ۴۳ سال از رفراندوم سال ۵۸، اکثریت جامعه ضمن استقبال از برقراری حکومتی دموکراتیک در کشور، باور ندارند که از طریق اصلاحات تدریجی در چارچوب نظام می‌توان به شرایط مطلوب رسید. رفراندوم سال ۵۸ در فاصله کمتر از دو ماه پس از انقلاب ۱۳۵۷ برگزار شد، و بر پایه نتایج اعلام‌شده از سوی دست‌اندرکاران این همه‌پرسی در روز ۱۲ فروردین، نزدیک به ۹۸.۲ درصد واجدان شرکت، به برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران رای دادند. گروه گمان که یک موسسه پژوهشی غیرانتفاعی، مستقل و ثبت شده در هلند است، این نظرسنجی را بر اساس پالایش داده‌های دریافتی از ۲۰ هزار پاسخ‌دهنده در بازه زمانی ده روزه تهیه کرده است. این نظرسنجی دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال را، که حدود ۸۵درصد از بزرگسالان ایران را تشکیل می‌دهند، بازتاب می‌دهد. داده‌های دریافتی این نظرسنجی که با هدف ارزیابی دیدگاه مردم ایران از نظام سیاسی مطلوب گردآوری شده، دیدگاه‌های پرسش‌شوندگان را در حوزه‌های مختلفی از موضوعات مورد بحث و مهم برای جامعه دسته‌بندی کرده است. برگزارکنندگان این نظرسنجی، سطح اعتبار این پیمایش را ۹۵ درصد ارزیابی کرده‌اند. نظام سیاسی داده ‌های این نظرسنجی اما حکایت از این دارد که ۸۸ درصد از افراد جامعه ایران امروز خواستار نظامی مردمسالار و دموکراتیک هستند در حالی که ۶۷درصد جامع
ه‌ای را که براساس قوانین دینی اداره می‌شود را نامطلوب می‌دانند. براین اساس ۷۶درصد پاسخ دهندگان همچنین مخالف «اداره کشور توسط ارتش و نظامیان» هستند.

اقوام تحت ستم در ایران و شلیک مستقیم به آنها

نوسود؛ زخمی شدن یک کولبر با گلوله‌های ساچمه‌ای نیروهای مرزبانی۱۴۰۱-۰۱-۱۲ شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که روز چهارشنبه ۱۰ فروردین ماه، نیروهای هنگ مرزی نوسود در مناطق مرزی این شهرستان در استان کرمانشاه گروهی از کولبران را با اسلحه ساچمه‌زن هدف تیراندازی قرار داده‌اند؛ که در نتیجه آن یک کولبر ۲۵ ساله اهل جوانرود به نام آرمان فرهمند زخمی و به بیمارستان منتقل شده است. به گفته شاهدان بیش از ده ساچمه به دست، سر، پشت و شانه‌های این کولبر اصابت کرده است. برچسب‌ها:آرمان فرهمند, کولبران, نوسود مرتبط نوسود؛ زخمی شدن سه کولبر در اثر تیراندازی نیروهای مرزبانی شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که شامگاه سه‌شنبه ۱۷ اسفند ماه نیروهای هنگ مرزی نوسود کاروانی از کولبران را در مناطق مرزی این شهر در استان کرمانشاه هدف شلیک تیراندازی قرار داده که در نتیجه آن ۳ کولبر به نام‌های پوریا عبدالرحمانی‌نژاد ، منصور عبدی و پژمان عبدی زخمی شدند. این سه کولبر اهل ثلاث باباجانی به دلیل بیکاری به کولبری در مناطق مرزی نوسود مشغول بوده‌اند. بر اساس آمار گردآوری شده از… 19 اسفند, 1400 نوسود؛ زخمی شدن دو برادر کولبر با تیراندازی نیروهای مرزبانی بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، امروز دوشنبه ۲۴ خرداد، گروهی از کولبران از سوی نیروهای هنگ مرزی نوسود هدف شلیک قرار گرفته که در نتیجه آن دو برادر کولبر به‌ نام‌های بشیر احمدزاده و بصیر احمدزاده زخمی شدند. این دو کولبر اهل روستای «دشه» پاوه پس از زخمی شدن به یک مرکز درمانی پاوه انتقال یافته‌اند. تعداد زیادی از مردم شهرهای مختلف استان کرمانشاه به دلیل افزایش بیکاری و تورم به کولبری در… 25 خرداد, 1400 نوسود؛ زخمی شدن یک کولبر با تیراندازی نیروهای هنگ مرزی بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، روز گذشته ۲۳ خرداد، نیروهای هنگ مرزی در مناطق مرزی نوسود استان کرمانشاه گروهی از کولبران را هدف تیراندازی قرار داده که در نتیجه آن یک کولبر به نام ولی رستمی زخمی شده است. این کولبر که با اسلحه‌‌ی ساچمه‌زن نیروهای هنگ مرزی نوسود زخمی شده است برای مداوا به یکی از مراکز درمانی پاوه انتقال یافت. ولی رستمی، اهل روستای پشت کُر شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه

نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی دیکتاتور قرن

ارومیه؛ ضرب و شتم شدید دو زندانی سیاسی کُرد اعتصابی توسط ماموران گارد زندان۱۴۰۱-۰۱-۱۲ شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که روز گذشته، پنجشنبه ۱۱ فروردین شاکر بهروز و نایب عسکری، دو زندانی سیاسی کُرد در زندان ارومیه که از سه روز پیش در اعتصاب غذا به سر می‌برند یک روز پس از انتقال به سلول انفرادی با آتش زدن پتوهای داخل سلول نسبت به نگهداری خود در سلول انفرادی اعتراض کردند. در پی این اقدام، ماموران گارد زندان در حضور مسئولان زندان به سلول‌های محل نگهداری این افراد یورش برده و پس از خارج کردن این دو زندانی سیاسی از سلول آنها را به سالن اصلی قرنطینه زندان منتقل و در مقابل چشم زندانیان دیگر با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. این دو زندانی که به دلیل ضرب و شتم شدید مجروح شده بودند مجددا به داخل سلول انفرادی بازگرداننده شده‌اند و در حال حاضر از حق ملاقات و تماس با خانواده محروم هستند. شاکر بهروز و نایب عسکری روز سه‌شنبه ۹ فروردین با دستور مسئولان زندان از بند سیاسی به قرنطینه و خوابگاه ۲ منتقل شده بودند. آنها در اعتراض به این انتقال از روز سه‌شنبه دست به اعتصاب غذا زده‌ و روز چهارشنبه به سلول انفرادی منتقل شده‌اند. شاکر بهروز، شهروند کُرد اهل ارومیه در پاییز ۱۳۹۷ پس از دریافت “امان‌نامه” از اقلیم کردستان عراق به ایران بازگشت و خود را به اداره اطلاعات ارومیه معرفی کرد. او بازداشت و پس از ۱۴ روز بازجویی در بازداشتگاه این نهاد امنیتی آزاد شد. با گذشت ۳ ماه از آزادی شاکر بهروز بار دیگر در تاریخ ۲۸ بهمن او توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام “قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران” بازداشت و به مدت یک سال و ۱۸ روز در بازداشتگاه این نهاد امنیتی واقع در پادگان المهدی سپاه پاسداران ارومیه تحت بازجویی و شکنجه‌های شدید جسمی و روحی برای انجام اعتراف اجباری قرار گرفت. این زندانی سیاسی کُرد پس از ۵ ماه بازداشت در شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه در یک جلسه کوتاه چند دقیقه‌ایی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” از طریق عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران به ۵ سال حبس محکوم شد. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در سناریوی امنیتی جدیدی شاکر بهروز را به “بغی” از طریق عضویت در سازمان کومله و “قتل” یک عضو سپاه پاسداران متهم کرد. این زندانی سیاسی در بایت هر یک از این اتهامات در دو پرونده جدا به اعدام محکوم شد. این حکم اما تیر ماه امسال در دیوان عالی کشور نقض و برای بررسی مجدد به دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه ارجاع شده است. او در پرونده دیگری در دی ماه ۱۳۹۹ به اتهام “قتل یک عضو سپاه پاسداران” از سوی شعبه اول دادگاه کیفری ارومیه به اعدام محکوم شد. این حکم مهر ماه سال‌جاری از سوی شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور مستقر در قم عینا تایید شد. نایب عسکری، شهروند کُرد اهل ارومیه در تاریخ ۴ فروردین ماه سال جاری توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ارومیه بازداشت و پس از ۳ ماه نگهداری در بازداشتگاه این نهاد امنیتی به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. اتهام او “محاربه” از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) اعلام شده است. گفته می‌شود وی که در چند سال گذشته در اقلیم کردستان اقامت داشته است در سال ۱۳۹۷ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به صورت غیابی به اتهام “محاربه” از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان(پژاک) به اعدام محکوم شده است. اما تاکنون وضعیت این پرونده نامشخص است و بازجویان امنیتی سپاه پاسداران در هنگام نگهداری وی در بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه از برگزاری دادگاه مجدد برای او خبر داده‌اند. این زندانی سیاسی در مرداد ماه سال جاری به دنبال درگیری میان چند تن از زندانیان سیاسی و زندانیان جرایم عمومی با شکایت رئیس زندان مرکزی ارومیه به همراه دو زندانی سیاسی دیگر کُرد به نام‌های کیهان مکرم و نایب حاجی‌زاده به اتهام “اخلال در نظم زندان” به ۵۰ ضربه شلاق و ۳ ماه حبس محکوم شد. این پرونده‌سازی در پی ضرب و شتم یکی از زندانیان سیاسی کُرد توسط زندانیان جرایم عمومی صورت گرفته است

دختر دانشجویی که در اعتراض به پوشش اسلامی برهنه شد Eine Studentin, die sich aus Protest gegen islamische Kleidung nackt auszog

دختر دانشجویی که در اعتراض به حجاب اجباری لباس‌هایش را در آورد، بازداشت شد ظهر روز شنبه ۱۰ مهرماه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات ته...