بررسی های پژوهشگران سوئدی نشان می دهد شدت تولید آلاینده های شیمیایی به حدی رسیده که ثبات زمین و حیات ایمن در کره زمین را به خطر انداخته است.
به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران و به نقل از نیواطلس، آلودگی های شیمیایی و به خصوص پلاستیک، می تواند حیات را بر روی کره زمین به شدت تهدید کند.
تحقیقات جدید نشان می دهد میزان تولید این محصولات چنان سریع رشد کرده که دولت ها اکنون قادر به ارزیابی آن نیستند، چه رسد به کنترل خطرات ناشی از این پدیده بر روی اکوسیستم های کره زمین. ولی نتیجه این تحول پشت سر گذاردن مرزهای زندگی ایمن و تهدید ثبات سیاره کره زمین است.
در این مطالعه که توسط دانشمندان مرکز تحقیقات استکهلم هدایت می شود، میزان ورود مواد شیمیایی تولید شده به محیط زیست بررسی و ادعا شده که این اولین تحقیق برای بررسی تأثیر مواد مذکور بر پایداری سیستم کره زمین است. به گفته محققان حدود ۳۵۰۰۰۰ مورد از این مواد خطرناک در بازار جهانی وجود دارد که شامل انواع پلاستیک، آفت کش ها، مواد شیمیایی صنعتی، مواد شیمیایی موجود در محصولات مصرفی، داروها و آنتی بیوتیک ها می شود که بسیاری از آنها به محیط زیست راه پیدا می کنند.
میزان این مواد در طبیعت از دهه ۵۰ میلادی بدین سو ۵۰ برابر شده و انتظار می رود تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود. محققان هشدار می دهند این تحول وضعیت پایداری که زمین برای ۱۰۰۰۰ سال داشته را از بین می برد.
این به معنای از دست رفتن محدودیت های ایمن برای انتشار گازهای گلخانه ای، حفظ تنوع زیستی، آب شیرین و سایر عوامل محیطی است که می تواند بر ثبات سیاره زمین تأثیر بگذارد.
No comments:
Post a Comment