Saturday, October 29, 2022

بازداشت یک عکاس در شیراز و سرنوشت نامعلوم

به گفته منابع نزدیک به ایران وایر، ملیحه درکی عکاس شیرازی در جریان اعتراضات مردمی در شیراز بازداشت شد.خانواده درکی تحت فشار نیروهای امنیتی هستند تا در مورد بازداشت فرزندشان اطلاع رسانی نشود.پیش از ملحیه دارکی از جمله عکاسانی که در جریان اعتراضات مردمی ایران بازداشت شدند می‌توان به یلدا معیری، آریا جعفری، حسین اسماعیلی،‌ احمد حلبی‌ساز و بهار اصلانی اشاره کرد.

  در این میان احمد حلبی‌ساز و بهار اصلانی به قید وثیقه آزاد شدند ولی مابقی همچنان در بازداشت به سر می‌بردند.

اغلب عکاسان دستگیر شده در جریان اعتراضات مردمی عکسان رسانه‌ای بودند که این مسئله دو نهاد صنفی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی را به واکنش وا داشت. این دو نهاد روز دوم آبان ماه طی بیانیه‌هایی جداگانه خواستار رسیدگی به وضعیت عکاسان و خبرنگاران در بند شدند.

کشته شدن یه شهروند کورد در اعتراضات امروز مهاباد توسط نیروهای امنیتی

در جریان اعتراضات مردمی روز پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ (۲۷ اکتبر ۲۰۲۲) در شهر مهاباد دست‌کم سه شهروند به نام‌های کبری شیخ سقا، زانیار ابوبکری و شاهو خضری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.

هه‌نگاو مطلع شده کبری شیخ سقا ۵۵ ساله اهل روستای “دی‌ملا” از توابع چوم مجیدخان و ساکن مهاباد در نزدیکی میدان ملاجامی کشته شده است.

همچنین، هر یک از شاهو خضری و زانیار ابوبکری در جریان اعتراضات امروز با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده‌اند.

شایان ذکر است یک شهروند دیگر نیز در این اعتراضات کشته شده که هه‌نگاو تا کنون قادر به احراز هویت وی نشده است.

اعتراضات امروز مهاباد متعاقب برگزاری مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی معروف به سمکو آغاز شد که طی مدت کوتاهی بیش از ۲۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمده و شماری از ادارات دولتی نظیر اداره، دارایی، کمیته امداد، شهربانی و همچنین چند بانک برای چندین ساعت در تصرف مردم بود. همچنین کلانتری ۱۱ این شهر و نیز مرکز صدا و سیما توسط مردم به محاصره در آمده بود.

بر اساس تصاویر و اظهارات شاهدان عینی، نیروهای سپاه پاسداران و یگان ویژه در جریان اعتراضات امروز بر بام عمده مراکز دولتی مستقر شده و به سوی مردم تیراندازی کرده‌اند. هه‌نگاو می‌تواند تایید کند که نیروهای حکومتی طی امروز به صورت گسترده از گاز اشک‌آور و سلاح‌ها جنگی استفاده کرده‌اند.

حمله به خوابگاه دانشجویانی که شعار علیه دیکتاتوری و شخص علی خامنه ای دادند

طبق اطلاعاتی که به «ایران وایر» رسیده، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، پنج‌شنبه شب و بامداد جمعه به خوابگاه دانشجویی «کوثر ۵» حمله کرده و با تیرهای ساچمه‌ای و پینت‌بال، دانشجویان را هدف قرار داده‌اند.یکی از دانشجویان با تشریح واقعه گفته است که از حوالی ساعت ۲۲ پنج‌شنبه، نیروهای امنیتی و بسیج، به مرکزشهر و مراکز تجاری بندرعباس که محل تجمع مردم معترض بود حمله کردند. او گفته است: «ابتدا شیشه‌ها و درهای مغازه‌ها را شکستند. مردم را با باتوم و تیرهای ساچمه‌ای زدند و تعداد زیادی را بازداشت کردند.

 بعضی از مردم به خانه‌های اطراف پناه بردند.» او می‌گوید دانشجویانی که در این منطقه مرکز شهر تجمع کرده بودند، بلافاصله به سمت خوابگاه‌ها برگشتند.

طبق گفته این شاهد عینی، تجمع دانشجویی از عضر آغاز شده بود و دانشجویان در محوطه خوابگاه شعار می‌دادند: «بیرون خوابگاه نیروهای امنیتی حضور داشتند. تا وقتی ما شعارهای زن زندگی آزادی می‌دادیم هیچ واکنشی نشان نداده بودند. حتی وقتی به سپاه و بسیج شعار دادیم هم جز چند حمله کوتاه و فحاشی کار خاصی نکردند. اما به محض این‌که شعارهای مربوط به علی خامنه‌ای یا سرنگونی نظام را شروع کردیم رفتارشان تغییر کرد. بچه‌ها می‌گفتند نیروهای‌شان کاملا وحشی شده بودند.»

او که از ساکنان این خوابگاه است می‌گوید ساعت یک بامداد تمامی مسئولین خوابگاه و دانشگاه از محوطه بیرون رفتند، چون می‌دانستند قرار است یگان ویژه و نیروهای بسیج وارد شوند: «نیروهای یگان ویژه از تیرهای ساچمه پلاستیکی با روکش جیوه‌ای استفاده می‌کردند. هدف‌شان هم فقط سر و صورت دانشجوها بود. وقتی وارد شدند به قصد کشت می‌زدند. از برخی که فرار کردند هم عکس می‌گرفتند.

طبق گفته منبع ایران وایر، پنج‌شنبه شب نیروهای یگان ویژه که تیرهای پینت‌بال‌شان تمام شده بود با مراجعه به زمین پینت‌بال بندرعباس، از این مرکز تیر گرفته بودند.

بازداشت چهار دانشجو در زاهدان توسط مزدوران علی خامنه ای که همراه با ضرب و شتم بود

کمپین مدافعین بلوچ

نیروهای نظامی و سرکوبگر جمهوری اسلامی با یورش به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دستکم چهار دانشجو را به همراه ضرب و جرح بازداشت کردند.به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، چهار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان توسط نیروهای نظامی بازداشت شدند.هویت این چهار دانشجو “سینا دهواری”، “سهیل اکبری”، “یاسین نوروزی” و “سهیل ملاشاهی” برای کمپین احراز شده است. همچنین دو دانشجوی دختر نیز بازداشت شده اند.

 

گفته می شود نیروهای نظامی با یورش به خوابگاه دخترانه ریحانه النبی و پسرانه کیخا اقدام به ضرب و جرح و بازداشت دانشجویان کرده اند.

براساس این گزارش، نیروهای نظامی و لباس شخصی اطلاعات خیابان های منتهی به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را مسدود و شماری از آنها در داخل محوطه دانشگاه مستقر شده اند.

فضای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به شدت ملتهب و دانشجویان در خوابگاه زندانی شده اند.

Thursday, October 27, 2022

شعار روز دانشجویان: این آخرین پیامه هدف خوده نظامه

ششمین هفته اعتراض‌های ایران در روز سه‌شنبه ۳ آبان (۲۵ اکتبر) در حالی به نیمه خود رسیده است که دانشجویان به صورت مستمر در دانشگاه‌ها تجمع‌های اعتراضی برگزار می‌کنند و اعتراض‌ها در خیابان‌ها نیز به صورت پراکنده ادامه دارد.روز گذشته در بسیاری از دانشگاه‌های کشور دانشجویان برای رفع تفکیک جنسیتی در سالن‌های غذاخوری به صورت مختلط به این سالن‌‌ها سرازیر و بعضا با برخورد حراست و نیروهای امنیتی روبرو شدند.

 

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت ایران نیز روز گذشته با حضور در پردیس ونک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به سخنرانی پرداخت که با اعتراض و شعارهای دانشجوها در داخل و خارج سالن مواجه شد. دانشجو‌ها در جریان سخنرانی او شعارهای «زن، زندگی، آزادی» و «سیستم فاسد نمی‌خوایم، مهمون قاتل نمی‌خوایم» سردادند.


هنرمند حامی معترضان دستگیر شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۴ آبان ماه، عماد قویدل، رپر اجتماعی توسط نیروهای امنیتی در رشت بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چهارشنبه شب ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، عماد قویدل، رپر اجتماعی در رشت بازداشت شد.

بازداشت آقای قویدل توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود در رشت صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

با اوج گرفتن بیشتر اعتراضات در ایران دستگیری چهار شهروند در شهرهای مختلف توسط رژیم غاصب اسلامی

خبرگزاری هرانا – چهار شهروند به نام های محسن مارابی در کامیاران، بابک قاسمی در پاوه و کامران بالکانه و سینا بال افکن در قصرشیرین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بازداشت این شهروندان در ارتباط با اعتراضات سراسری اخیر در کشور صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، دو شهروند در قصرشیرین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

در این گزارش هویت این شهروندان “کامران بالکانه، قهرمان پرورش اندام  و سینا بال افکن” عنوان شده است.

همچنین دو شهروند با اسامی “محسن مارابی” در کامیاران و “بابک قاسمی، ۲۶ ساله” در پاوه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بازداشت این شهروندان در ارتباط با اعتراضات سراسری کشور صورت گرفته است.

تاکنون از محل نگهداری و آخرین وضعیت این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست

Wednesday, October 26, 2022

اقدام به آدم ربایی توسط رژیم دیکتاتور جمهوری اسلامی

علی کریمی، اسطوره فوتبال ایران با انتشار توییتی، از «تهدید» خود و خانواده‌اش خبر داد و نوشت: «از طرق مختلفی تهدید شده و می‌شویم ولی نه از طریق تماس مستقیم. او تاکید کرد: «البته من مهم نیستم. من هم‌چنان عزادار و نگران هموطنانم در جای جای میهن عزیزم هستم.»

در روزهای گذشته، وحید اسماعیلی، لیدر سابق باشگاه پرسپولیس و از اشخاص نزدیک به علی کریمی، با انتشار یک استوری، ادعا کرد، مهران مدیری قصد داشته با همکاری «سربازان گمنام» کریمی را در بندر فجیره دستگیر و به ایران منتقل کند.

چهلمین روز کشته شدن مهسا امینی

​مردم در پی حق طلبی و اعتراض علیه رژیم دیکتاتور اسلامی روز چهارم آبان در خیایان های تهران می آیند و اعتراض خود را به گوش همه می رسانند بیانه های مختلف صادر شده که همگی به حمایت از حقوق بشر است 

Saturday, October 22, 2022

غزاله چلاوی دختری که به دست رژیم جنایتکار با شلیک مستقیم گلوله به قتل رسید

انتشار تصاویر لحظه هدف قرار گرفتن و کشته شدن زنی به نام غزاله چلاوی در آمل، با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی رو‌به‌رو شده است.

غزاله چلاوی روز ۳۰ شهریور زمانی که در جریان اعتراضات مردم آمل در حال فیلم‌گرفتن بود بنا بر گزارش‌ها هدف تیر‌اندازی مستقیم از داخل فرمانداری آمل قرار گرفت و کشته شد. اما تصاویری که خود او در واپسین لحظات زندگی فیلمبرداری کرده بود شامگاه پنجشنبه منتشر شد.

امروز در برلین شعار هزاران نفر ایرانی (زن،زندگی، آزادی)علیه رژیم ضد حقوق بشری در ایران

تظاهرات سراسری ایرانیان در برلین با حضور هزاران نفر از ایرانیان ساکن آلمان و دیگر کشورهای اروپایی آغاز شده و شرکت‌کنندگان از مسیرهای مختلف به سمت محل برگزاری تجمع اصلی در پایتخت آلمان رسیده‌اند. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردها و تصاویری از مهسا امینی و دیگر کشته‌شدگان اعتراضات و سر دادن شعارهایی، با معترضان داخل کشور ابراز همبستگی کردند. در صف نخست این راه‌پیمایی گسترده در برلین خانواده‌های جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی حضور دارند که به نشانه اتحاد دست‌های یکدیگر را گرفته‌ بودند.

 

اجتماع بزرگ در برلین علیه رژیم دیکتاتور جمهوری اسلامی و رهبر جنایتکارش

برلین، پایتخت آلمان شنبه ۳۰ مهر صحنه بزرگترین تظاهرات تاریخی ایرانیان مقیم اروپا در همبستگی با خیزش ضد حکومتی مردم داخل ایران بود. برگزارکنندگان شمار تظاهرکنندگان را رسما ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده‌اند. 

تجمع روز شنبه ۳۰ مهر (۲۲ اکتبر) به ابتکار و پیشنهاد انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز ۷۵۲ و همراهی دیگر تشکل‌های ایرانی برگزار شد. از روزهای قبل ایرانیان ساکن برلین در تدارک برگزاری این تجمع و تهیه امکانات بودند.

تصاویر منتشر شده از سوی کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی حاکی از عزیمت شمار گسترده‌ای از ایرانیان ساکن اروپا به محل تجمع اعتراضی امروز در برلین است. شمار تظاهرکنندگان را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کردند. پلیس آلمان در آغاز تظاهرات به دویچه وله گفته بود که دست کم ۸۰ هزار نفر تا کنون در تظاهرات شرکت کردند ولی از خیابان‌های فرعی شمار دیگری نیز در حال پیوستن به تظاهرات هستند. 

خود سوزی یک کارگر به خاطر دریافت نکردن دستمزد (مرگ بر جمهوری اسلامی)

خبرگزاری هرانا – یکی از کارگران پیمانی کارخانه ایران تایر مهدی شهر سمنان که روز دوشنبه ۲۵ مهرماه، به دلیل عدم دریافت مطالبات خود اقدام به خودسوزی کرده بود، پس از گذشت ۵ روز بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان جان خود را از دست داد.

طبق اظهارات وی؛ “از قرار معلوم این کارگر با استفاده از تینر اقدام به خودسوزی می‌کند که در نتیجه آن سه نفر از همکاران که اقدام به نجات وی کرده بودند نیز دچار سوختگی می‌شوند. او به همراه یکی از همکاران به بیمارستان سوختگی ساری انتقال می‌یابد و دو کارگر دیگر در بیمارستان کوثر سمنان بستری می‌شوند. دلیل مرگ وی نیز شدت جراحات وارده و مشکلات تنفسی بعد از حادثه اعلام شده است.”

او گفت: “هویت این کارگر «کاوه جهانبخش» است که اصلیت وی خوزستانی است. او برای کار به سمنان مهاجرت کرده و به صورت روزمزدی با پیمانکار کارخانه در حال ساخت ایران تایر مهدی‌شهر مشغول کار بود. وضعیت جسمی کارگری که همراه مرحوم جهانبخش در ساری بستری شده، رو به بهبودی است و از وضعیت جسمی دو کارگر دیگر که در سمنان بستری هستند، بی‌خبر هستیم.”


ممنوع الخروجی ملی پوش والیبال توسط رژیم دیکتاتور جمهوری اسلامی به خاطر حمایت از اعتراضات سراسری

محمد موسوی، ستاره والیبال ایران، با انتشار عکسی از نامه پلیس گذرنامه به خودش، از ممنوع الخروج شدنش خبر داد و نوشت: «ما سرزمینمون رو دوست داریم، تا الان جایی نرفتیم، الان هم جایی نمی‌ریم. نیاز به ممنوع الخروج شدن نیست، چون هیچ جا خونه آدم نمیشه.»

اعتصاب غذا دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین

شکیلا منفرد و زهره سرو، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین اعلام اعتصاب غذا کردند.‌ این دو زندانی سیاسی در اعتراض به محرومیت از حق اعطای آزادی و عدم برخورداری از دادرسی عادلانه اعتصاب دست به اعتصاب غذا زده‌اند

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ از پنج‌شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۱، شکیلا منفرد، فعال مدنی مشروطه خواه و زهره سرو، فرزند غیضان، فعال فضای مجازی، دو تن از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در اعتراض به محرومیت از حق اعطای آزادی و عدم برخورداری از دادرسی عادلانه اعتصاب غذا کردند.‌ شکیلا منفرد و زهره سرو، در حال تحمل محکومیت پنج ساله حبس خود هستند.

یک منبع مطلع در این‌باره گفت:”زهره سرو و شکیلا منفرد اعلام کردند که با توجه به اینکه بیش از نیمی از حبس خود را سپری کرده و مشمول آزادی مشروط هستند اما در پی پرونده سازی و ممانعت اسماعیل شفیعی، بازجوی اطلاعات سپاه که ضابط امنیتی پرونده آنها است با درخواست آزادی آنها مخالفت شده و به همین دلیل اعلام اعتصاب غذا کردند و خواستار برخورداری از حق دادرسی عادلانه و عدم دخالت ضابط امنیتی بر روند پرونده خود شدند.”

لازم به ذکر است، در حالی با درخواست آزادی مشروط زهره سرو مخالفت شده است که این زندانی سیاسی علاوه بر تحمل بیش از یک سوم مجموع حبس ۵ ساله خود به نوعی بیماری عفونی مبتلا است و با توجه به وضعیت نامناسب جسمانی باید در خارج از زندان تحت ویزیت مداوم پزشک متخصص بیماری‌های عفونی باشد.

همچنین، در تاریخ ۱۲شهریور ماه ۱۴۰۱، مسئولان زندان اوین، برای اعمال فسار روحی و روانی به شکیلا منفرد پس از غیر فعال شدن کارت تلفن این زندانی سیاسی وی را به مدت ۲ ماه از حق ارتباط تلفنی با خانواده خود محروم و این زندانی سیاسی را تهدید به تبعید به زندان قرچک ورامین کرده بودند.

زهره سرو، در تاریخ ۳دی ماه ۱۳۹۸، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام فعالیت در فضای مجازی و مدیریت ۱ صفحه اینستاگرامی، بازداشت و پس از انتقال به بند۱الف و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

با آغاز مراحل دادرسی، زهر سرو، با اتهام (نگهداری مشروبات الکلی) توسط شعبه دادگاه کیفری ۲ استان تهران، به پرداخت جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.‌

این فعال فضای مجازی، در بخش دوم پرونده قضایی خود توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام(توهین به رهبری)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور) در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۴ ماه فعالیت موثر در بسیج و مطالعه و تفسیر سوره حجرات محکوم شد. این حکم پس از تائید در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ۵ سال حبس تعزیری لازم به اجرا محکوم شد.‌

در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰، زهره سرو، پس از اجرای حکم شلاق خود از بابت اتهام(حمل و نگهداری مشروبات الکلی)به مرخصی اعزام شد. و این در حالی بود که‌ پیشتر حکم شلاق وی به جریمه نقدی تغییر و زهر سرو پس از پرداخت مبلغ جریمه و تحویل فیش پرداختی به واحد اجرای احکام آن پرونده مختومه اعلام شده بود.

همچنین، شکیلا منفرد، در پرونده ای که داخل زندان برای وی باز شده بود به تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام (نشر اکاذیب) به پرداخت ۱۰ میلیون تومان جریمه نقدی و به اتهام(عضویت در گروههای معاند نظام) محکوم شد و این حکم در تاریخ ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۱، عینا تائید و به علی شریف زاده اردکانی، وکیل مدافع این زندانی سیاسی ابلاغ شد.‌ با توجه به محکومیت جدید شکیلا منفرد در این پرونده مجموع حبس تعزیری لازم به اجرای این زندانی سیاسی با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی ۵ سال حبس تعزیری است.

شکیلا منفرد، در تاریخ ۱بهمن ماه ۱۳۹۹، پس تشکیل جلسه دادرسی از بابت پرونده اول خود در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری بازداشت و به زندان‌ منتقل شد و در تاریخ ۵ بهمن ماه ۱۳۹۹، با صدور دادنامه ای توسط شعبه مذکور به اتهام(تبلیغ علیه نظام)به تحمل ۱سال حبس تعزیری و از بابت اتهام(اتهام توهین به مقدسات اسلامی)هم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

در خصوص پرونده ای که شکیلا منفرد درحال سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری ۵ ساله آن هست پیشتر یک منبع مطلع در تشریح آن به حقوق بشر در ایران گفته بود: “این پرونده دارای ۳ متهم است که به ترتیب آرشام رضائی – بعنوان متهم ردیف اول، شکیلا منفرد – متهم ردیف دوم و محمد ابوالحسنی هم بعنوان متهم ردیف سوم، در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین به ریاست حاج مرادی و همچنین امین ناصری، معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران مورد بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفتند. ضابط این پرونده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است. در این پرونده با توجه به کیفرخواست صادره آمده است که محمود « آرشام » رضائی در توئیتر و اینستاگرام شخصی خود در جهت براندازی نظام و حمایت از سلطنت طلبان فعالیت می کرده و از طریق متهم ردیف سوم این پرونده یعنی محمد ابوالحسنی، اخبار مرتبط با زندانیان سیاسی و عقیدتی زندان اوین را در فضای مجازی منتشر می کرده است. همچنین آرشام رضائی به ارتباط با سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین و انتشار فایلهای صوتی و اخبار مرتبط با وی به خارج از زندان قرچک ورامین اقدام می کرده و با زندانیان سیاسی دیگر در ارتباط بوده و اخبار زندان تهران بزرگ را هم در فضای مجازی منتشر می کرده است. اتهام محمدابوالحسنی در این پرونده (فعالیت تبلیغی علیه نظام)عنوان شده است. همچنین آرشام رضائی با اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی)، (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی کشور » مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.”

این منبع مطلع در خصوص اتهامات شکیلا منفرد، دیگر متهم این پرونده گفته بود: “اتهامات خانم منفرد، مرتبط با فعالیتهای وی در صفحه توئیتر شخصی اش بوده و براساس کیفرخواست صادره این فعال رسانه ای در سال ۱۳۹۷ پس از آزادی از زندان حساب توئیتری با نام خودش راه اندازی کرده و دارای ۱۴ هزار ممبر هم بوده و با انتشار اخبار زندانیان سیاسی (فعالیت تبلیغی علیه نظام) می کرده است. همچنین شکیلا منفرد متهم به همکاری و ارتباط با شبکه های تلوزیونی خارج از ایران شده و برای آنها اخبار و مطالب از زندانیان سیاسی را ارسال می کرده است. دیگر اتهام شکیلا منفرد ارتباط گیری با سهیلا حجاب، زندانی سیاسی، بوده و اخبار و فایلهای صوتی این زندانی سیاسی را برای رسانه ها و افراد خارج از ایران ارسال می کرده است.

این فعال مدنی همچنین متهم شده که به صورت مداوم مطالبی در حمایت از زندانیان سیاسی از جمله سمانه نوروزمرادی و رضا محمدحسینی، بصورت گسترده در توئیتر خود منتشر کرده بود و در دیگر اتهام هم در جریان مراسم محرم به مقدسات و توهین به رهبری و توهین روح الله خمینی متهم شده است. اتهامات شکیلا منفرد عبارتند از: (فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی)، (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی کشور)،(توهین به مقدسات اسلامی)، (توهین به خمینی) و (توهین به رهبری).

شکیلا منفرد، در دی ماه سال ۱۳۹۹، با توجه به احضار تلفنی به شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین و تغییر و افزایش عناوین اتهامی و مبلغ وثیقه صادره مورد تفهیم اتهام بازپرسی با اتهامات جدید قرار گرفت و پس از تودیع قرار قضائی جدید بطور موقت آزاد شده بود.

این فعال مدنی، در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، هنگام خروج از منزل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، به بند زنان زندان اوین منتقل و در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه آزاد شده بود

اتش سوزی در زندان سیاسی اوین و بی خبری از سرنوشت بدیع خاضعی شهروند بهایی

گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱، بدیع خاضعی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد.

یک منبع مطلع در خصوص این شهروند بهائی ساکن بندرعباس به هرانا گفت: “وی برای انجام کارهای اداری به تهران رفته بود که روز ۱۵ ام یا ۱۶ ام مهر توسط شماری از نیروهای لباس شخصی به همراه دوستانش در خیابان بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل میشود. پس از اینکه متوجه میشوند بدیع بهائی است، وی را به زندان اوین منتقل میکنند.”
این منبع مطلع افزود: “بدیع پیش از آتشسوزی در یک تماس تلفنی از انتقالش به زندان اوین خبر داده اما پس از آتش‌سوزی در زندان هیچ تماسی با خانواده نداشته. خانواده اش از بندرعباس به تهران سفر کردند تا خبری از او بگیرند اما مسئولان زندان اوین مدعی شدند که بدیع در این زندان نیست که همین مساله باعث افزایش نگرانی خانواده او شده.

بازداشت تعداد زیادی از دانش آموزان به خاطر اعتراضات اخیر در ایران توسط رژیم جنایتکار اسلامی ایران

روزنامه هم‌میهن چاپ تهران در گزارشی از ابعاد مختلف نگهداری دانش‌آموزان معترض بازداشتی در کانون‌های اصلاح و تربیت، فاش کرد که «تعداد زیادی» از آنها به این کانون‌ها منتقل شده‌اند و انتقال آنها از دست‌کم ۲۰ روز پیش اتفاق افتاده است.

مریم کیان‌ ارثی، وکیل دادگستری، که به همراه چهار نفر از همکارانش سه‌شنبه هفته گذشته به کانون اصلاح و تربیت تهران مراجعه کرده، به این روزنامه گفته که «تعداد زیادی از نوجوانان زیر ۱۸ سال» را آنجا دیده‌اند و آنها فقط توانستند وکالت ۱۵ نفر از آنها را به عهده بگیرند.

کانون اصلاح و تربیت در ایران زیر نظر قوه قضاییه قرار دارد و زندانی است برای مجرمان زیر ۱۸ سال.

به گفته خانم کیان ‌ارثی، تعداد دانش‌آموزان پسر بازداشت شده «خیلی بیشتر» از دانش‌آموزان دختر بازداشتی است.

تاکید بر تعداد زیاد دانش‌آموزان معترض منتقل‌شده در کانون‌های اصلاح و تربیت و همچنین انتقال آنان به این کانون‌ها از دست‌کم سه هفته پیش، در حالی است که وزیر آموزش و پرورش با تاخیری نسبتا طولانی در این زمینه اطلاع‌رسانی کرد.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، روز سه‌شنبه، ۱۹ مهر، به روزنامه شرق گفت که تعدادی از دانش‌آموزان در جریان اعتراضات جاری در ایران بازداشت‌ شده‌اند، اما او آمار دقیقی از تعداد دانش‌آموزان بازداشت‌شده ارائه نکرد.

در شرایط نبود آمار از دانش‌آموزان بازداشت شده، یک مدیر مدرسه متوسطه اول دختران در اطراف تهران که نامش فاش نشده، به هم‌میهن گفت که از مدیران برخی مدارس شنیده که «نیروهای امنیتی وارد مدرسه شده‌اند و برخی دانش‌آموزان را از داخل مدرسه برده‌اند».

وزیر آموزش و پرورش همچنین مدعی شده بود که «بازداشت دانش‌آموزان برای بحث اصلاح و تربیت است که در مرکز روان‌شناسی هستند و دوستان کارشناس، کارشان را انجام می‌دهند تا بعد از اصلاح به محیط مدرسه برگردند».


Wednesday, October 19, 2022

حسین رونقی را آزاد کنید

​اینجانب به عنوان یک خبرنگار و روزنامه نگار و فعال حقوق بشر و همچنین فعال در فضای مجازی حمایت خود را از حسین رونقی فعال حقوق بشر، کنشگر مدنی وبلاگ‌نویس، روزنامه‌نگار اعلام میدارم و به صراحت اعلام میکنم دستگیری خبرنگاران در ایران خلاف مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و طبق ماده پنج شکنجه ممنوع ماده هشت رعایت حقوق قانونی انسانی توسط قانون 

، ماده نه عدم توقیف ،حبس،یا تبعید غیر قانونی ،ماده هجده حق آزادی عقیده ، ماده نوزده حق آزادی بیان ، ماده بیست و یک حق دموکراسی بازداشت و شکنجه این فعال خبری خلاف قانون است که توسط رژیم دیکتاتور و فاشیست اسلامی در ایران صورت گرفته 

رسانه خبری و مدافع حقوق بشر آریا نشنال طبق این اطلاعیه این عمل را محکوم می کند 


Sunday, October 16, 2022

دستگیری زن ترانه سرا توسط مزدوران رژیم دیکتاتور اسلامی در ایران

مونا برزوئی، ترانه سرا شامگاه چهارشنبه ۶ مهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شامگاه چهارشنبه ۶ مهرماه ۱۴۰۱، مونا برزوئی، ترانه سرا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

سارا برزوئی، خواهر این شهروند با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از بازداشت خانم برزوئی، حوالی ساعت ۹ شامگاه گذشته خبر داده است.
تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

مونا برزوئی که گفته می شود فعالیت حرفه‌ای خود را در زمینهٔ ترانه از سال ۸۲ با ترانهٔ «اشک من» آغاز کرده است، تاکنون سرایش برخی از ترانه های شماری از خوانندگان مطرح ایرانی از جمله مهدی یراحی، گوگوش، شادمهر عقیلی، احسان خواجه امیری، سعید مدرس، رضا شیری، علی لهراسبی، فریدون اسرایی و … را عهده دار بوده است.

تظاهرات هزاران نفر از مردم در سیستان و بلوچستان

کمپین فعالین بلوچ| امروز ۲۲ مهرماه ۱۴۰۱، هزاران تن از نمازگزاران زاهدان پس از ادای نماز جمعه مقابل کلانتری ۱۶ و ۱۴ در اعتراض به کشتار صدها تن از مردم بلوچ در روز جمعه ۸ مهرماه تجمع اعتراضی برگزار کردند. ​همچنین این معترضان در اعتراض به بازداشت دستکم ۱۲ دختر بلوچ توسط نیروهای نظامی در چابهار نیز معترض بودند.

معترضان با شعارهای «مرگ بر خامنه ای»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر بسیجی بی ناموس» تجمع کردند.

اعتراضات در شهر زاهدان همچنان ادامه دارد و اینترنت در این شهر دچار قطعی و اختلال شده است

دستگیری دانشجو اهل سنندج توسط ماموران امنیتی

یک دختر جوان اهل سنندج به نام پردیس جاوید ۲۰ ساله در جریانماعتراضات مردمی به قتل حکومتی ژینا امینی در حالی که با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی مجروح شده بود، توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، پردیس جاوید روز شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱ (۸ اکتبر ۲۰۲۲) در جریان اعتراضات در سنندج در بلوار پاسداران( ششم بهمن) در اثر شلیک مستقیم نیروهای امنیتی مجروح و پس از آنکه در خانه‌ای پناه گرفته بود، توسط نیروهای امنیتی شناسایی و ربوده شده است.

 

 

 

به گفته یک منبع مطلع و از شاهدان عینی بازداشت پردیس، نیروهای امنیتی منزل شهروندی را که پردیس جاوید به آنجا پناه برده بود به رگبار بسته‌ و با خشونت زائد الوصف وی را با خود برده‌اند.

پردیس جاوید دانشجوی رشته تربیت‌بدنی در دانشگاه فنی حرفه‌ای در سنندج می‌باشد.

علیرغم گذشت هفت روز از بازداشت پردیس جاوید و با وجود پیگیری‌های مکرر خانواده‌اش هیچ اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداری وی در دسترس نیست.

دستگیری شهروندان ایرانی توسط رژیم جنایتکار در ایران

خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر و شب گذشته شنبه ۲۳ مهر، دستکم ۱۲ شهروند در جریان اعتراضات سراسری در شهرهای بهبهان و یاسوج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر و شنبه شب ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱، دوازده شهروند معترض توسط نیروهای امنیتی در شهرهای بهبهان و یاسوج بازداشت شدند.

هویت این شهروندان امید رویین، امین رزمجو، محمد رزمجو، پژمان ایزدپناه، پژمان پناهی و صمصام صمیمی در یاسوج و احسان کارگر و محسن کارگر در بهبهان توسط هرانا احراز شده است.
به گفته یک منبع مطلع، «بازداشت احسان و محسن کارگر، دو برادر که کارمند اداره برق و دیگری کارمند بانک بودند بهمراه همسر، خواهر و دو فرزند صورت گرفته که در حین بازداشت صدای تیراندازی شنیده شده است.»

تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

Thursday, October 13, 2022

بازداشت دو خبرنگار به دلیل نشر اخبار اعتراضات توسط ماموران امنیتی در ایران

روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه، بتول بلالی و سمیرا علی نژاد، دو خبرنگار ساکن سیرجان در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و به زندان سیرجان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱، دو خبرنگار در سیرجان بازداشت شدند.

روز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه، تلفن های همراه بتول بلالی و سمیرا علی نژاد، در یکی از تجمعات اعتراضی در سیرجان توسط نیروهای پلیس ضبط و این دو خبرنگار برای پاره ای از توضیحات احضار شدند. پس از مراجعه به یکی از مراکز نیروی انتظامی سیرجان، بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.

اعتراضات شهریور ماه ۱۴۰۱ به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز ۲۶ شهریورماه در پی جان باختن دختر ۲۲ ساله ای به نام مهسا (ژینا) امینی بر اثر عملکرد گشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران آغاز شد و تا تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱ در دست کم ۸۵ شهر و ۱۸ دانشگاه از ۲۹ استان کشور گسترش یافت. این اعتراضات که کماکان ادامه دارد تاکنون به بازداشت صدها نفر و کشته و زخمی شدن دهها معترض از جمله کودکان منجر شده است.
رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی با متهم کردن متهمان به اعمال خشونت اعترافات اجباری تعدادی از بازداشت شدگان را منتشر کردند. همینطور حکومت ایران اینترنت را در سطح کشور در بخش خانگی و تلفن های همراه مختل کرد.

برای اطلاع بیشتر به گزارش جمع بندی اولیه خبرگزاری هرانا از مجموع وقایع هفت روز نخست اعتراضات مراجعه نمایید.

گزارش حمایت ورزشکاران از اعتراضات اخیر و فشار و تهدید مسئولین وزرات ورزش

همزمان، گزارش‌هایی مبنی بر افزایش فشار از سوی وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی به ورزشکاران به گوش می‌رسد.

یکی از منابع خبری «ایران‌وایر» در کمیته ملی المپیک نیز گفته است که «محمود خسروی‌وفا» رییس کنونی کمیته ملی المپیک و بادیگارد سابق آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، به حراست وزارت ورزش و جوانان و مدیریت صندوق قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی دستور داده است، فعالیت‌های رسانه‌ای و مجازی ورزشکاران یا پیشکوست‌های ورزشی که از این صندوق حقوق ماهیانه یا کمک هزینه‌ دریافت می‌کنند رصد شود.

همچنین حراست‌های فدراسیون‌های ورزشی موظف به تهیه فهرستی از تمامی واکنش‌های ورزشکاران به اعتراضات سراسری، برای کمیته ملی المپیک شده‌اند.

***

از فشار وزارت ورزش و کمیته المپیک به ورزشکاران چه می‌دانیم؟

۸شهریور، «حمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، در حاشیه مراسم افتتاحیه سومین دوره المپیاد برتر ورزش کشور، به خبرنگاران گفت: «خب فوت مهسا امینی خبری ناراحت کننده بود. اما در مورد فوت او اطلاع‌رسانی درستی نشد و به همین دلیل، ورزشکاران واکنش‌های غلطی داشتند. قطعا اگر ورزشکاران اطلاعات درست‌تری داشته باشند، رفتار بهتری نشان می‌دادند.»

یک هفته پیش از این اما حمید سجادی، براساس گزارش‌های منتشر شده، فدراسیون‌ها را موظف کرده بود که ورزشکاران خود را از هرگونه فعالیت اجتماعی علیه نظام جمهوری اسلامی منع کنند. ارسال پیامک و تماس‌هایی از طرف مدیران حراست وزارت ورزش و جوانان با برخی از ورزشکاران، از جمله ملایم‌ترین رفتارهای این وزارتخانه بود.

اگرچه رفتار امنیتی وزارت ورزش و جوانان، به واسطه وابستگی‌اش به دولت جمهوری اسلامی قابل پیش‌بینی بود، اما طبق منشور المپیک و همین‌طور اساسنامه کمیته ملی المپیک، «محمود خسروی‌وفا» و مدیران عالی کمیته المپیک ایران، حق اعمال فشار، تهدید و محروم‌سازی ورزشکاران از حقوق‌شان را ندارند.

بند سوم ماده پانزدهم اساسنامه کمیته ملی المپیک ایران، که بر اساس منشور المپیک بازنویسی شده است می‌گوید: «از وظایف و اختیارات کمیته ملی المپیک، مقابله و عدم پذیرش هرگونه فشار سیاسی، حقوقی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی و تبعیض جنسیتی، و نیز هرگونه درخواست و اعمال نفوذ اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان‌‌ها و گروه‌‌های سیاسی، دولتی و غیردولتی، که در تعارض با قوانین بین‌المللی ورزش و مفاد منشور المپیک قرار داشته باشد خواهد بود؛ تحت هر شرایطی، کمیته باید استقلال خود را حفظ نماید.»

با این حال کمیته ملی المپیک، برخی از ورزشکاران المپیکی ایران را تهدید کرده است که در صورت هرگونه همراه شدن با موج اعتراضات، این کمیته اجازه اعزام این ورزشکاران به رقابت‌های انتخابی، یا نهایی المپیک را نخواهد داد.

برخی از ورزشکاران مانند «مجتبی عابدینی» از پرافتخارترین شمشیربازهای تاریخ ایران، میان یک دوره دیگر حضور در المپیک و صحبت آزادانه، دومین گزینه را انتخاب و رسما از تیم ملی شمشیربازی ایران کناره‌گیری کرد.

چه کسانی از مرز تهدیدهای امنیتی عبور کردند؟

قطعا نخستین فدراسیونی که بیشترین تمهیدات امنیتی را برای کنترل رفتار ورزشکاران زیرمجموعه‌اش از روز نخست اعتراضات سراسری آغاز کرد، فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی بود.

سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران، روز ۱۰مهر، بیانیه‌ای بدون امضا از سوی مدیران عامل باشگاه‌های فوتبال ایران منتشر کرد که در آن، اعتراضات مردمی را «اقدام هنجارشکنانه معدود افرادی که در مسیر اهداف دشمنان قسم خورده تفکر پوچ ایران سربلند استوار را در ذهن می پرورانند» توصیف کرده بود.

دستور«محمدرضا ساکت» مدیرعامل سپاهان و عضو هیات رییسه فدراسیون، به بازیکنان این باشگاه برای جلوگیری از هرگونه همراهی با موج اعتراضات مردمی، اخراج «عارف غلامی» مدافع استقلال از سوی سردار «مصطفی آجرلو» به دلیل حمایت از معترضین، برخورد امنیتی با بازیکنان تیم‌های باشگاهی و دستگیری برخی از آن‌ها، خلاصه‌ای از اقداماتی بود که فدراسیون فوتبال با مدیریت «مهدی تاج» انجام داد.

هرچند که به نظر می‌رسد برخی از بازیکنان تیم ایران، از جمله کاپیتان‌های این تیم، نیازی به دستورالعمل‌های ریاست فدراسیون فوتبال برای پرهیز از واکنش به سرکوب مردم ایران نداشتند.

سایر مدیران فدراسیون‌های ورزشی به حد هیات رییسه فدراسیون فوتبال، برای مهار اعتراضات ورزشکاران علنا وارد گود نشدند.

«علی‌رضا دبیر»، رییس فدراسیون کشتی ایران، پشت پرده برنامه‌هایش را پیش برد. او و حراست فدراسیون کشتی در تماس با مربیان و کشتی‌گیران، به آن‌ها اطلاع داده که هرگونه همراهی با معترضین، به معنای از دست دادن تیم‌های ملی کشتی ایران خواهد بود.

همزمان اما، موجی از همراهی کشتی‌گیران، وزنه بردارها و برخی از ورزشکاران ایرانی برای همراه شدن با اعتراضات آغاز شد.

«علی‌رضا گودرزی»، «آسو یاری»، «محمد طلایی»، «مصطفی حسین‌خانی» از کشتی، «کوروش باقری» سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری و «کیانوش رستمی» از وزنه‌برداری، «رضا عزیزی» از کاراته، «محسن بابا صفری» و «سجاد استکی» هندبال، «عادل غلامی»، «امیرحسین اسفندیار» و «امین اسماعیل‌نژاد» از والیبال، «مهسا کمالی» ملی‌پوش فوتسال و «فرزاد ذوالقدر» تکواندو، روز گذشته نسبت در صفحات اجتماعی خود در قبال اتفاقات اخیر واکنش نشان دادند.

خاص‌ترین واکنش ورزشکاران کدام بود؟

میان واکنش‌ها، آن‌چه «روزبه سینکی» دروازه‌بان تیم پارس جنوبی جم انجام داده است، با سایر ورزشکاران کنونی ایران تفاوت‌هایی ویژه دارد.

روزبه سینکی دروازه‌بان پارس جنوبی جم، در دیدار تیمش مقابل خلیج فارس ماهشهر، روی بازوبند کاپیتانی خود نام مهسا، حدیث و نیکا، سه دختری که توسط نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسیده‌اند را نوشت. او همچنین تصویر بازوبند خود را در صفحات اجتماعی‌اش با شعر «نوید آزادی» از «هوشنگ ابتهاج» منتشر کرد.

او بامداد روز چهارشنبه در اینستاگرام خود نوشت: «داشتم به خود می‌گفتم یک نمونه بارز از شخصیتت بگو. چند خصوصیت اخلاقی به ذهنم آمد که بارزترینش متعصب بودن به رفقایم و کسانی که برایم عزیز هستند بود. از بچگی هرجا دوستانم دعوا می‌کردند من هم وسط دعوا بودم. خوشحالم بعد از این همه سال، اصالتم را حفظ کردم.»

او برای آن‌که منظورش را بهتر برساند، از پرچم ایران و کبوتر سفید در زیر متن خود استفاده کرد و هشتگ‌های «مهسا امینی»، «نیکا شاکرمی» و «حدیث نجفی» را بار دیگر به کار برد.

روزبه سینکی در حالی چنین متنی را نوشته است، که در روزهای گذشته تماس‌هایی از سوی نهادهای امنیتی داشته است.

دستگیری دو زن کورد معترض به تبعیض در ایران بدون ارائه دستور قضایی

دو خواهر جوان اهل بانه به نام‌های رویا دولتی و روژین دولتی طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات مردمی شهر بانه بازداشت شده‌اند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، این دو خواهر جوان غروب روز سه‌شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ (۱۱ اکتبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان‌های بانه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.
با گذشت سه روز از بازداشت رویا دولتی و روژین دولتی علی رغم پیگیری‌های مداوم خانواده آنها، اطلاع دقیقی از سرنوشت و محل نگهداریشان در دسترس نیست.

دستگیری شهروندان بیگناه و معترض به دیکتاتوری در ایران

خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر و امروز پنجشنبه ٢١ مهر، دو شهروند معترض از جمله یک دانشجو، در ارتباط با اعتراضات سراسری در شهرهای مشهد و مریوان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبر نیوز، امروز پنجشنبه ٢١ مهرماه ۱۴۰۱، یک شهروند اهل مریوان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

هویت وی، “محمد نجاری، ٣۶ ساله، متاهل و پدر ٢ فرزند” عنوان شده است.

در این گزارش آمده است: بازداشت آقای نجاری در محل کار خود و در ارتباط با اعتراضات مردمی صورت گرفته است. خانواده این شهروند علیرغم مراجعات مکرر به نهادهای امنیتی، تاکنون موفق به دیدار وی نشده اند.

بنابر خبری دیگر، روز شنبه ۱۶ مهرماه، یک دانشجو در ارتباط با اعتراضات سراسری در مشهد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور، هویت وی را “دانیال خیرآبادی، دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه فردوسی مشهد”، عنوان کرده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه و محل نگهداری این افراد اطلاعی حاصل نشده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند. هرانا با انتشار گزارشی ۲۱۵ صفحه ای به بررسی آماری، تحلیل و جمع بندی از بیست روز نخست اعتراضات (۲۶ شهریور تا ۱۳ مهر ۱۴۰۱) اختصاص داد. در گزارش مذکور علاوه بر تحلیل جغرافیایی و ارائه نقشه و نمودار، هویت ۲۰۰ جان باخته احتمالی از جمله ۱۸ کودک و نوجوان، برآورد از ۵۵۰۰ بازداشت شده به همراه هویت ۵۶۳ تن از شهروندان بازداشت شده، ۱۲۳ دانشجو و ۳۶ روزنامه نگار یا فعال عرصه خبر ارائه شده است. همچنین در کنار بخش های متعدد دیگر، مجموعه کاملی از ۶۹۸ گزارش ویدیویی راستی آزمایی شده به تفکیک زمان و موضوع در این گزارش لحاظ شده است. این گزارش اعتراضات در ۳۴۲ نقطه کشور در تمام استانهای کشور از جمله ۱۰۵ شهر و ۶۸ دانشگاه را بررسی کرده است.

کشتار گسترده در شهرهای کورد نشین در اعتراضات سراسری

منابع خبری و گروه‌های فعال حقوق بشر از کشته شدن دست کم چهار نفر از معترضان در جریان اعتراضات چهارشنبه شب (۲۰ مهر) در شهرهای کردنشین غرب ایران خبر داده‌اند.

به گزارش «سازمان حقوق بشر هه‌نگاو» این چهار نفر در شهرهای کرمانشاه، سنندج و بوکان هدف شلیک مستقیم نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند.
به گفته این سازمان و همین طور آژانس خبری کردپا «سینا نادری» ۲۲ ساله و «آرمین صیادی» ١٨ ساله در محله دره دریژ کرمانشاه و «کمال فقهی» در شهر بوکان جان باخته‌اند.
بر اساس این گزارش‌ها در محله نایسر سنندج هم «عزیز مرادی» در تیراندازی نیروهای حکومتی به شدت زخمی شده و در یکی از مرکز درمانی جانش را از دست داده است

روز چهارشنبه شهرهای مختلف استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی شاهد «گسترده‌ترین اعتراضات» در هفته‌های اخیر بود و درگیری‌های شدیدی میان نیروهای امنیتی و مردم معترض رخ داد.
به گزارش هه‌نگاو در این درگیری‌ها «یک نفر از نیروهای سپاه در مهاباد و سه نفر در کرمانشاه» کشته شده‌اند.
این گزارش همچنین می‌گوید ۴۰ نفر از نیروهای حکومتی در شهرک دره دریژ کرمانشاه زخمی شده‌اند و ۱۱۳ نفر از شهروندان و معترضان هم در شهرهای مختلف مجروح شده‌اند.
اعتراضات ایران؛ شهروندان برای حمایت از سنندج به خیابان‌ها آمدند
اعتراضات در سنندج؛ ماموران حکومت «به خانه‌های مردم هم شلیک می‌کنند»
سنندج؛ تلاش نیروهای امنیتی برای سرکوب سنگین معترضان
خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک گروه حقوق بشری که نامش را نبرده از کشته شدن هفت نفر در جریان اعتراضات دیشب در شهرهای کردنشین خبر داده است.
در روزهای گذشته سنندج و شهرهای دیگر این مناطق شاهد شدیدترین و خشن‌ترین سرکوب نیروهای امنیتی و همین طور بازداشت‌های گسترده بوده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی در شهر سنندج، مرکز استان کردستان از تنش شدید در فضای امنیتی خیابان‌های شهر گزارش داده و گفته است که ماموران امنیتی و پلیس ضد شورش در جست‌وجوی خانه به خانه ده‌ها جوان را دستگیر کرده‌اند.
این منبع که نامش برده نشده به رویترز گفت «ما خبر داریم که در بانه و سقز هم وضعیت همین است. ده‌ها جوان و نوجوان از دیروز (چهارشنبه) بازداشت شده‌اند.»

به گزارش هه‌نگاو اعتراض‌های چهارشنبه شب در ده شهر ایلام، کرمانشاه، سنندج، دیواندره، سقز، مریوان، بانه، مهاباد، بوکان و ارومیه جریان داشته است.
بسیاری شرایط این مناطق را با فاجعه روز «جمعه خونین» در زاهدان مقایسه می‌کنند که به گفته گروه‌های فعال حقوق بشر بیش از ۹۰ کشته به جا گذاشت.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان هم روز پنج‌شنبه ۲۱ مهر در توییتی نوشت که برخورد با مردم سنندج و زاهدان «مشابهت فراوانی دارد و کشتار در این دو شهر بی‌رحمانه بود».
او گفته به مردم این دو منطقه «اتهام تجزیه‌طلبی زده می‌شود، درحالیکه کرد و بلوچ از اصیل‌ترین اقوام ایرانی هستند که برای حفظ تمامیت ارضی کشور در طول تاریخ در کنار سایر هموطنان از جان مایه گذاشته‌اند

#mahsaamini

#opiran

#خبرنگار

#روزنامه_نگار 

#گزارشگر

#ایران 

#مهسا_امینی

#اعتراضات_سراسری

#نه_به_جمهوری_اسلامی

Saturday, October 8, 2022

سرنوشت نا معلوم یک دانشجو بعد از دستگیری

رضا جودکی از دانشجویان اهل خرم‌آباد روز دوشنبه در حین شرکت در مراسم خاکسپاری نیکا شاکرمی دختر نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در جریان اعتراضات مردمی تهران به قتل ژینا امینی کشته شده بود، بازداشت شده است. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، رضا جودکی روز دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ (۳ اکتبر ۲۰۲۲) با توسل به خشونت توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است. با گذشت نزدیک به یک هفته از بازداشت این دانشجوی دانشگاه کُردستان،اطلاعات دقیقی از سرنوشت و محل نگهداری وی در دسترس نیست. گفتنیست که رضا جودکی دانشجوی رشته نوازندگی دانشگاه کُردستان می‌باشد

کشته شدن دو معلم در اعتراضات توسط مزدوران رژیم اسلامی

در نتیجه تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی دبیرستان شاهد هوشمند و هنرستان دخترانه عصمت دو نفر از مدیران این مدارس به نام‌های هلاله فرجپور و نگار افرا زخمی شدند. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱ (۸ اکتبر ۲۰۲۲) پس از آنکه دانش‌آموزان دختر این دو مدرسه که در کنار هم هستند با سر دادن شعار‌های نظهر زن، زندگی آزادی و مرگ بر دیکتاتور به اعتراضات سراسری امروز پیوستند. منابع هه‌نگاو گزارش داده‌اند که نیروهای امنیتی به فوریت به مکان مذکور آمده و به سوی حیاط مدرسه تیراندازی کرده‌اند. یکی از دانش‌آموزان در اینباره به هه‌نگاو گفت: ” در نتیجه این تیراندازی هر یک از نگار افرا معاون پرورشی دبیرستان شاهد هوشمند و هَلاله فرجپور مدیر هنرستان عصمت به شدت مجروح و جهت مداوا به مراکز درمانی منتقل شده‌اند. هه‌نگاو با انتشار چندین تویت امروز اعلام کرده بود که در چندین منطقه شهرهای سقز و سنندج نیروهای حکومتی به سوی مردم معترض تیراندازی کرده‌اند.

دختر دانشجویی که در اعتراض به پوشش اسلامی برهنه شد Eine Studentin, die sich aus Protest gegen islamische Kleidung nackt auszog

دختر دانشجویی که در اعتراض به حجاب اجباری لباس‌هایش را در آورد، بازداشت شد ظهر روز شنبه ۱۰ مهرماه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات ته...